Автор: sasho
Дата: 06-10-07 19:07
По принцип не бих го коментирал но явно тези хора си работят така . А и доста се изнервих. " ACT CASTING " е агенция която набира модели предимно за участия в реклами или статисти във филмови продукции. Раздават флаяри на улицата , преди бяха на „Витошка” в София , може би и в други градове. Свързах се с тях търсейки модели за изданието си. Увериха ме , че можем да сме си полезни тъй като имали много връзки с различни еротични клубове и прочие, освен това можели да дават информация за известни хора срещу заплащане, което е интересно за вестника ми. Също така ме включиха като модел в сайта си аз приех защото обичам да се снимам. При първия ни разговор ми казаха, че не взимат процент от модела, което по принцип ми се стори несериозно – ОТ КАКВО ЖИВЕЯТ МАМКА МУ!!! Е! РАЗБРАХ ОТ КАКВО – системата е „ако мине номера” И така... модели не ми намериха но ме викнаха на кастинг. Веднъж ме викнаха, аз бях зает пак и не ми казаха какъв хонорара. Втори път ме викнаха – явих се. Попитах какъв ще е евентуалния хонорар – отговора беше „НЕ ЗНАМ НО ЩЕ Е МНОГО, СТАВА ДУМА ЗА ГЛАВНА РОЛЯ.” Одобриха ме и аз пак попитах за парите които бих взел, отговора беше НЕ ЗНАМ, дори не ми казаха какво точно ще правя. В деня преди снимките (днес) ми се обадиха от студиото което ще снима за да отида на проби за дрехите. АЗ ОЩЕ НЕ ЗНАЕХ НИЩО ЗА ТАЯ РЕКЛАМА ОЩЕ ПО-МАЛКО ЗА ПАРИТЕ. Питах в студиото, те се учудиха , че нищо не знам и ми казаха сумата. Тя е добра но ме предупредиха , че от "ACT CASTING" вероятно ще ми вземат процент. Уведомиха ме, също така че става въпрос за над 30 часа работа , три дни от 7,30 до към 20 ч – няма лошо сумата ме устрой. Звъня аз обаче на "ACT CASTING" и ги питам , забележете „какъв процент ще ми вземете”, не „какви пари ще взема” (те не знаеха че знам сумата). Те ми отговарят ЦИТИРАМ : „Ми доколкото знам е 100 лева на снимачен ден значи ще вземеш 300.” (става въпрос за снимки от 7,30ч сутринта до 14 ч (първи снимачен ден), след това път до провинцията и още два дни от 7,30ч до към 20 ч.) Сумата, която ми бяха казали от студиото е в пъти при това в евро по-голяма!! Аз сложих картите на масата и им казах да не се ебават с мен, знам сумата и ги питам какъв процент ще ми вземат от нея. Те ме излъгаха, че няма такава сума или поне те не знаели. АБСУРД Е ДА НЕ ЗНАЯТ КАКВА Е СУМАТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕ РАБОТЯТ ЗА ПРЪВ ПЪТ СЪС ТОВА СТУДИО!! ПАРИТЕ СА ПЪРВОТО ЗА КОЕТО СЕ ПИТА!!! 200% се опитаха да ме метнат. Всички на които съм писал в сайта с предложение ВИНАГИ пиша какъв е хонорара после се питаме искаш ли, не искаш ли , и чак накрая кога. В случая с " ACT CASTING " беше обратното – до последно не ми казваха какви са парите и си опитаха да ме излъжат – АКО МИНЕ НОМЕРА!!! Е, НЕ МИНА!!! Аз мога да бъда и гадно копеле - прецаках ги и взех поръчката без тях, но се изнервих супер много днес ми беше първия почивен ден от три седмици насам. Чак сега разбирам защо " ACT CASTING " за два месеца не ми намериха нито един модел – КОЙ ЗНАЕ КАКВО ЛЪЖАТ МОМИЧЕТАТА!!!!
|
|