Автор: Стефан
Дата: 01-10-07 09:49
Или няма ли кой да обясни на Вивател как се правят конкурси... или поне как се правят че поне малко да приличат на истински...
Не може да не ви е направило впечатление, как конкурса с най-големи технически изисквания и най-големи награди в България който сме виждали (поне аз не се сещам за друг такъв) беше и с най-кратките срокове - някакъв си половин месец за пускане на снимки и само 1 седмица за гласуване. Качените снимки са 1808. Как ви се струва, може ли да се говори за някакво обективно гласуване, поне чисто теоретично. Аз си мисля, че дори само това да правя тази седмица, няма да мога да ги прегледам всичките. Не че имам намерение да ги гледам въобще де, но на някой ако му се смята да види на какъв "работен ден" трябва да е някой ентусиаст, който е решил да гласува обективно
Не го пиша това, щото снощи при гръмотевиците ми изгърмя нета и не можах да пусна снимки. (Доста се чудих дали да участвам за спорта, и бях решил да пусна 3 неща дето поне отчасти се доближават до скромните им изисквания от 6000х4000/225dpi - 2 панорами от по 3 и 4 кадъра от RAW и една панорама от 2 кадъра среден формат (дето ако случайно я бяха избрали и наградили трябваше да дам 10% от наградата (някоя от вторите награди имам предвид) за качествено сканиране което да покрие изискванията им)) Така де, като ще е гарга, да е рошава, нищо че разни ентусиасти им напълниха галерията с кадри от телефони и други такива устройства През деня просто имах по-важни работи като боядисване и пазаруване, а предния ден бяхме на Земенския пролом където правих панорами от по 6 кадъра на водопада "Скакавица", да не вземе пък да стане нещо като за такъв конкурс Така или иначе и да бях пуснал нещо някои за да го види в края на галерията трябваше да му пращам специално линк
По ми е интересно обаче, ще могат ли да минат без промяна на правилата в движение, щото не ми е ясно какво ще избира журито от 24-те кадъра селектирани уж от интернет гласуването след като е повече от ясно, че при тези правила поне половина от избилите на повърхността снимки няма да покриват и половината от изискваната резолюция... Ще следя с интерес какво ще стане - при тази галерия и тези правила, ще бъде изумително, ако от интернет гласуването излязат що-годе читави кадри...
|
|