Автор: jack-of-diamonds
Дата: 16-09-07 00:21
Не можеш да режеш лицето така ... Ако искаш да наблегнеш на очи или скули , тогава още по-крупен план вкарай. Детайл само на очи , устни ... Повечето хора включват косата в портрета , и незнам как е по-правилно , но аз (можеш да видиш в профила ми) не я включвам освен ако няма нещо специално в нея... иначе косата не ми носи никаква информация , а и ако включа косата в толкова крупен план , очите ми падат в средата на снимката , а е добре да са на линията на горната третина. Разбира се всичко това е мое мнение и хич и не го приемай за правила , а само като мое виждане за портретите. Търси и повече игра със светлината , контрова , различни светлосенки (разбира се без големи контрасти). Портрета е важно да улавяш специфичното присъствие на човека или настоящето настроение ... Сигурно вече знаеш , че е по лесно да се снима на по-дълга оптика (с широкоъгълната си трябва причина и повече опит). Все пак с дългата , снимачния ъгъл ти е много малък и в кадъра зад човека можеш да отрежеш излишни елементи ,които разсейват погледа , още повече и че са размазани ...
Ми това ми идва засега , ще погледна пак темата , ако имаш повече въпроси.
|
|