Автор: i_v
Дата: 14-09-07 09:21
ventzo, относно проблема дето ми писа, че нямаш preview в Adobe Bridge. Мислех, че проблема е понеже си се опитал да ги разгледаш преди да ти модифицирам Camera Raw.8bi, Bridge е опитал да ти даде preview не е успял и повече не опитва, както ти писах това се оправя с изтриване на cash-a/най-добре на ръка/. Сега проверих проблема не е само това. Вторият проблем е, че Bridge не ползва 2бр. Camera Raw.8bi едновременно за preview /това и аз не го знаех/, позлва само този с име Camera Raw.8bi другият се ползва за конвертиране в PS но не и в Bridge за генериране на preview. Проблема се решава по 3 начина:
1.Модифицира се Camera Raw.8bi, така че да потдържа всички апарати в един фаил. Може да стане не е толкова трудно, но в момента нямам време да се занимавам.
2.Модифицира се Bridge да потdдържа и двата Camera Raw file . По спомени мисля че можеше, може да се окаже по-трудно от 1-ви вариант. На мен лично не ми се занимава.
3.Правиш файла който ти изпратих с име Camera Raw.8bi а оригиналният с Camera Raw_Original.8bi/Примерно/. В този случай няма да имаш preview с Bridge за К100Д и *ист ДЛ2/ мисля че тях бастисах за да има К100Д Супер/.
Бачкай си с вариант 3, аз когато имам време и ме занимава може да направя вариант 1.
М/у другото след като им размениш имената изтрий Cash-a РЪЧНО в FOLDER-a за CASH!
|
|