Автор: ddantgwyn
Дата: 29-11-24 18:41
ZENON написа:
> Проблема е, че не знае какво да избере, а аз не мога да му помогна, понеже такива устройства не \
> ползвам.
> Въпроса е, кой бранд, модел и т.н. можете да препоръчате на база собствен опит. Нещо с малко
> откази, загуба на данни и т.н.
> В случая капацитета е важен, но сигурността на данните е по-важна. Бюджет неизяснен, капацитет...
> нещо до към 4-8TB или по-малко, ще си прецени той.
Така, ще карам наред :)
Марката и модела не знам дали са от значение, защото не останаха много производители на HDD. Има два стандарта на HDD - 2,5" и 3,5", като по-малките по размер дискове предлагат по-малък капацитет, така че решението ще е негово.
Може би е добре твоя човек да си вземе два HDD диска, предназначени за употреба в сървъри и две кутии за външни дискове и да си ги монтира сам. Предполагам, че е достатъчно сръчен за да се справи сам, но ако не е - сигурно има приятели, които могат да помогнат.
Аз ползвам два външни 2,5" HDD с капацитет 2 TB, които ползвам огледално - каквото има на единия, го има и на другия - това е заради сигурността на данните. На тези два диска пазя снимки от 2006 година, снимани в raw формат, както и обработените от тях снимки в jpg формат.
Капацитетът зависи от това колко снимки е насъбрал човека, колко често снима и други такива, така че в това отношение не очаквай конкретен съвет.
Засега е това, което се сещам на прима виста.
|
|