Автор: ombre
Дата: 11-11-24 08:39
Моите 5 ст. по темата,авторе, разликата м/у безогледалната с-ма и дслра в полза на първата е на-вече точността на фокуса, както и това,че бф и фф са сведени до минимум да не кажа,че почти липсват. Както и благинки като опция да снимаш безшумно (в някоя църква например) и това,че дали снимаш през визьор или лайв-вю няма никакво значение. А и виждаш кадъра, преди да си го заснел ,нещо което позволява ел. визьора. Но като цяло най-голямото предимство е точността на фокуса. Не съм снимал с Z50, но за малко съм ползвал 7500, който е страхотна машина и повярвай ще ти пасне като грип особено ако си с малко по големи ръце. При безогледалката не се нуждаеш от калибрация на обективите, но пък имаш дслр-ки джамци и не ти трябва преходник с който да ги ползваш. Най-добре отиди до някой магазин и си пробвай,че ти ще плащаш и съответно ти ще го ползваш.
Grimjaur -не съм запознат до колко фф тяло ще ти помогне за астрото. Имам френд,който бачка в Динафос и снима само астро, като ползва две кропки при това много стари модели на Канон 550 д и Никон д7000 (освен ако вече не ги е сменил, но преди снимаше с това), въпроса е ,че е инвестирал в телескоп и всякакви други неща,които му помагат за този тип фотография. Може би фф тяло ще е по добре, но сериозното снимане на нещо такова иска и други неща.
А03-пазара е пълен с всякаква техника, не само с безогледална или дслр-ска (ако мога така да се изразя), така,че този аргумент е несъстоятелен. Освен това, никой никъде не е казал,че едното е по дбро от другото и не на последно място, автора пита за конкретни тела за смяна, нещо което той е решил, никой не кара никого да сменя, желанието за смяна е на автора,а дали ще смени или не,пак е негово решение.
Авторе успех с избора.
|
|