Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Он-лайн галерия за клиенти?
Автор: bestlap   
Дата:   19-10-24 19:39

Здравейте, има ли платена он-лайн галерия в която мога да качвам по албуми снимки на клиенти и чрез изпратен от мен линк те да имат достъп до нея и да могат да си свалят снимките които им допадат? Още по-голям бонус би бил, ако хората не трябва да се регистрират за да имат достъп до снимките. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Он-лайн галерия за клиенти?
Автор: asahi   
Дата:   19-10-24 20:41

Цъкни тук. Ползвам първото, третото и четвъртото.

Автор: ddantgwyn   
Дата:   19-10-24 22:33

asahi написа:

> …
> Ползвам първото, третото и четвъртото.

Не мисля, че е добра идея да си съхраняваш снимките в облак, особено ако си падаш по авторски права, освен ако не е твой собствен.

Дата:   20-10-24 08:32

Човекът не иска склад, а да качва по албуми снимки на клиенти и чрез изпратен от него линк те да имат достъп до нея и да могат да си свалят снимките които им допадат. Пък и не всичко от линка ми е облаци.

Дата:   20-10-24 09:06

asahi написа:

> Човекът не иска склад, а да качва по албуми снимки на клиенти и чрез изпратен от него линк те да имат достъп до нея и да могат да си
> свалят снимките които им допадат. Пък и не всичко от линка ми е облаци.

В такъв случай по-подходящ е imgur.com. Само трябва да провери колко дълго време държат снимките там.

А и между другото - основното предназначение на облаците не е за склад.

Дата:   20-10-24 09:44

Благодаря много [thankyou] [shtrak]

Дата:   20-10-24 09:58

bestlap написа:

> Благодаря много [thankyou] [shtrak]

Няма за какво, надявам се да сме били полезни.

Дата:   21-10-24 00:05

Сега имах възможност да разцъкам сайтовете и за мен са ок, но може би за неразбиращ човек ще му се стори сложно. По точно със свалянето на снимките ако избираш една по една да ги сваляш след като пуснеш да се сваля дадена снимка и цъкнеш готово прозореца се затваря и трябва отново да отваряш линка да кликаш на следваща снимка и т.н. Ако избереш да сваляш всички снимки в дадена галеря, то ги прави на архив... При положние, че над 90% от клиентите правят всичко на телефон това ми се вижда като пречка :( Би било хубаво , ако има подобен сайт в който като влезе потребител чрез прайвът линк да може да селектира 5-10 снимки и да ги свали на куп директно в галерята на телефона си. Много бих се радвал, ако има такова животно без значение от месечния абонамент от моя страна. [smilie18]

Дата:   21-10-24 06:41

Може би ще е по-добре да си направиш сайт със собствена функционалност.

Автор: ilcoin   
Дата:   21-10-24 08:56

На гугъл драив какво му е?

Работи като галерия, може да се свалят снимките като файлове, можеш да шерваш на акаунт или публичен линк?

Автор: imitev   
Дата:   21-10-24 09:04

Synology Photos

Автор: iasen2   
Дата:   21-10-24 21:08

Гугъл драйв е перфектен за тази цел

Автор: baron_barbaron   
Дата:   22-10-24 06:45

ddantgwyn
Аз имам свой собствен облак, без да е обвързан с домейн. Това какво променя, по отношение на авторските права, особено от гледна точка на автора? Давам жокер Нищо ;)

Да знам, че големите компании, "могат да използват" съдържанието в техните сървъри и го правят за генериране на AI простотиите си, но това не значи че не го правят и по друг начин. Отново давам жокер, почти всеки ползва хром и е логнат за достъп до какво ли не съдържание, в това число и собствения си облак. Аз лично ползвам основно огнената лисица, но понякога и хром.

Освен, всичко собствения облак също се нуждае от сигурност, което автоматично го прави по-уязвим и увеличава нуждата от системен ресурс за защита.

Така че, това с облаците на големите компании е леко параноично.

Дата:   22-10-24 07:44

Това, че си параноик, не означава, че не те следят.

Така е и с облаците. Тези, които са параноици по отношение на авторските си права, не би трябвало да ползват чужд облак. Даже бих казал, че не трябва да си излагат публично снимките си.

Темата за сигурността на облака няма нищо общо с авторските права, за да трябва да я намесваме в дискусията. Сигурността на браузърите - също.

Темата за бизнес модела на услугите (примерно SaS) е много по-широка и вече засяга не само областта на информационните технологии и не е тук точното място за нейното обсъждане (imho).

Дата:   22-10-24 08:06

Аз имам облак не защото съм параоик :) Нужен ми е, заради система която е офлайн (през голяма част от времето) и генерира голям обем данни. Иначе си качвам снимки по класическите облаци, точно защото е най удобно за споделяне с хората на снимките.

Та тогава защо казваш "Не мисля, че е добра идея да си съхраняваш снимките в облак, особено ако си падаш по авторски права, освен ако не е твой собствен." ?

Публикацията е редактирана (22-10-24 08:07)

Дата:   22-10-24 12:56

baron_barbaron написа:

> Та тогава защо казваш "Не мисля, че е добра идея да си съхраняваш снимките в облак, особено ако си падаш по авторски права, освен ако не е твой собствен." ?

Ами защото мисля, че не е добра идея. Няма как да го обясня по-ясно. Наясно съм, че това е субективно мнение, за това и не го налагам силово, а просто го споделям.

Освен параноята, моите снимки са към 1,7 TB и „класически“ облак няма как да ги поеме. Важно е и какво ще разбираме под „класически“.

Дата:   22-10-24 21:55

В "класически" аз тук имам предвид тези от втория пост. Тук по скоро говорим да се качват само тези до които "клиента"/модела ще има достъп. Не за всички.

И да разбирам те за терабайтите. Аз лично всички мои си ги качвах пак на мой си облак, хостван на NAS, но направих грешката да позлвам RED Western Digital-и за масива и те измряха веднага след като им изтече гаранцията :D Та сега са разхвърляни по разни дискове на компа, добре че има 8 сати. А аз съм б дилема какви да са следващите дискове.

Дата:   22-10-24 22:43

baron_barbaron написа:

> В "класически" аз тук имам предвид тези от втория пост. Тук по скоро говорим да се качват само тези до които "клиента"/модела ще има достъп.
> Не за всички.

Е да, може да се направи нещо с този тип облаци, стига да има модули за подходящо визуализиране на снимките за по-претенциозни клиенти. Иначе правиш един архив със снимките на клиента и го качваш нейде в небето - да си го тегли и разглежда. Ама не смятам, че това е по-удобно за работа, поне за мен - и като клиент, и като изпълнител. Но пак е субективно мнение.

Аз лично ползвам облака само за резервно копиране и като средство за синхронизация на работната ми директория на четири различни машини. Така е все едно на коя ще седна да работя - винаги ще имам последните версии на документите. Web интерфейса на облака е за случаите, когато ти трябват твои файлове, а ти си на чужда машина.

Явно имаме разминаване в разбирането на това какво е "класически“ облак. Не е проблем, особено след като го изяснихме.

> И да разбирам те за терабайтите. Аз лично всички мои си ги качвах пак на мой си облак, хостван на NAS, но направих грешката да позлвам
> RED Western Digital-и за масива и те измряха веднага след като им изтече гаранцията :D Та сега са разхвърляни по разни дискове на компа, добре че
> има 8 сати.
> А аз съм в дилема какви да са следващите дискове.

Аз пазя снимките на два външни 2,5" диска. Периодично свалям суровите файлове на единия от тях, след което пак периодично синхронизирам втория диск с първия. Така съм сравнително спокоен - вероятността да се развалят и двата е доста по-малка от тази за единичен диск (просто следвам логиката от едно време за дискетите).

Засега дилема нямам - все още не съм напълнил 2TB. Като го направя, най-вероятно ще взема 4 TB външен диск, ще прехвърля стария на него и ще продължа да го пълня, докато не свърши. Гледам да ползвам дискове, които са с изгладена технология, което означава да че ползвам дискове с максимален капацитет.

По-скоро имам дилема как да (си) организирам снимките в някаква база от данни за по-лесно търсене :)

Иначе моят облак е на класически сървър (1U или 2U), с място за няколко диска. И е вързан към домейн :), но наистина на мен не ми е удобен за съхранение на снимки. Обработените снимки, които съм решил, че стават за гледане, ги качвам в моята галерия. Това е.

Дата:   23-10-24 00:08

Извинявам се на автора на темата, че пооспамих, но за последно.
ddantgwyn може да разгледаш digiKam, има доста прилична функционалност, ключови думи, критерии от ексиф, дати и т.н. Не знам до колко е ОК с офлайн устройства ( не ми се е налагало да го ползвам по този начин ) и най-ажното работи под win, mac, linux... Също и с локална и отдалечена база данни.

Дата:   23-10-24 07:46

baron_barbaron написа:

> Извинявам се на автора на темата, че пооспамих, но за последно.

И аз се извинявам и спирам след този отговор, макар че нашето не е точно спам.

> ddantgwyn може да разгледаш digiKam, има доста прилична функционалност, ключови думи, критерии от ексиф,
> дати и т.н. Не знам до колко е ОК с офлайн устройства ( не ми се е налагало да го ползвам по този
> начин ) и най-ажното работи под win, mac, linux... Също и с локална и отдалечена база данни.

Забравил си, че си говорихме за digikam и за gthumb преди време. Проблемът е, че аз работя в GNOME. Иначе програмката си я бива.

И благодаря за подсещането.

Дата:   23-10-24 16:57

Да сега като спомена се сетих, в темата за геотагинга точно ти ми отговори и ми помогна, за което все още съм благодарен [beer]

Дата:   23-10-24 19:19

baron_barbaron написа:

> Да сега като спомена се сетих, в темата за геотагинга точно ти ми отговори и ми помогна, за което все още съм благодарен [beer]

A, няма за какво [beer]

Радвам се, че съм помогнал. Дано и сега сме били полезни на човека.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »