Автор: georgioiv
Дата: 02-09-24 08:52
Предимствата на старите апарати е тлъстия пиксел. От двата вземи този с по-тлъстия пиксел, вземи си един 35мм обектив на 1.4, както писаха по-горе и нищо повече не трябва за щастие и хубава фотография
Иначе, аз като човек с вече много години опит и стотици апарати прерз ръцете и обективи, на твое място бих взел все-пак безогледалка - не от последните модели, но не и от първите - нещо по средата, което е съизмеримо по цена с тези апарати, които си посочил.
Не защото ще снима по-добре, а защото ще е по-леко и ще заема по-малко място и няма да те занимава с неточни фокуси и калибровки. Каква марка и модел - каквато ти хареса, безогледалки чак толкова лоши няма
Ако имаш някакви обективи - виж дали ще могат да работят на това което си избереш.
Аз и със Сони като бях като основна камера и сега с Никон си ползвам канонските обективи, с преходници и най-вече любимата Сигма 35/1.4 основно.
И 1Ds mk3 имам и 1Dx имам, и много си ги харесвам, но са тежки и неудобни и ги ползвам като резервни, помощни камери, защото когато всички други откажат, тези си работят - чук, с огромен запас от снимки в батерията..
Публикацията е редактирана (02-09-24 08:53)
|
|