Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за Nikon D750 ?
Автор: alex.d76   
Дата:   21-11-23 18:14

Здравейте, пак аз ама с технически проблем - в неделя снимах финала по Американски футбол в България (интересна снимка има в профила ми, ако някой се интересува).
Помните, че преди това пуснах темата за оригинални батерии и техни заместители заради протекла оригинална.
Та нещастията продължават...
По време на мача решавам да рискувам да направя някакво видео освен снимките, макар да знам, че D750 хич го няма за хубаво видео, особено на бързоподвижни цели.
Както и да е - пускам си лайв-вюто насочвам обектива, и о, Боже - никакъв фокус!!! Гледам да не съм цъкнал обектива или тялото на М, щото при такава динамика пробвах няколко варианта на автофокуса (и останах доволен от комбинацията с Tamron 100-400 VC...) - всичко си е ОК... Мъчих се още няколко пъти да направя нещо, и се отказах, за да не изпускам интересни моменти от мача.
И се прибирам аз привечер, но това с видеото не спира да ме гложди. Само да спомена, че преди съм правил клипове с това точно тяло, и всичко беше в границите на нормалното. Вадя апарата и пробвам в къщи на спокойствие, без да бързам - пак НИЩО. Изгледах няколко клипа в тубата за снимане на видео с апарата - нищо непознато!
И снощи, за пореден път решавам да пробвам - закачих 50/1.4, и започнах да цъкам. Тоталния шок ме връхлетя, когато разбрах,че всъщност единственото нещо, което може да се случи, е да направя снимка без фокус... и че никой от задните бутони и двата контрола НЕ РАБОТИ!!!
В режим "снимка" на лайв-вюто обаче всичко е ОК - някой може ли да помогне с нещо, преди да тръгна да го пращам по сервизи???

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за Nikon D750 ?
Автор: baron_barbaron   
Дата:   21-11-23 18:30

Преди да тръгнеш по сервизи, опитай да ресетнеш до "factory defaults" някъде по тялото два от бутоните имат залени точки до тях. Задръж ги двата заедно натиснати. Ако не се оправи така, тогава по сервизи.

Автор: victory13   
Дата:   21-11-23 18:40

Старички са вече, и проявяват характер... [shtrak]

Странично, но може би не толкова... имам своенравно поведение на тамрон обектив върху канон тяло, безогледално... оф он и се оправят нещата, до когато реши пак да се нацупи, няма зависимост кога...

Дата:   21-11-23 19:17

baron_barbaron написа:

> Преди да тръгнеш по сервизи,
> опитай да ресетнеш до "factory defaults"
> някъде по тялото два от бутоните
> имат залени точки до тях. Задръж ги
> двата заедно натиснати. Ако не се
> оправи така, тогава по сервизи.

Ще пробвам, благодаря!
(то май совен с бутони го има и нейде из менютата...)

Иначе предпочитан сервиз ??? Или Профайлд си е най-добре?

Публикацията е редактирана (21-11-23 19:20)

Дата:   21-11-23 20:06

Да трябва да го има и из менютата, ама това е шорт кът :) За сервиз, до сега не ми се е чупил апарат, аз съм ремонтирал успешно няколко обречени... От впечатления на приятели май Профайд си е най-добре. Поръчвал съм няколко пъти малки компоненти от тях, не съм имал никакви ядове. Дори в случаите когато нямат налични компонентите, прогнозните срокове за доставка от някъде си, са били доста точни. Цените адекватни.. До там са моите лични впечатления.

П.П. аз не си предлагам услугите.

Публикацията е редактирана (21-11-23 20:19)

Дата:   21-11-23 20:27

baron_barbaron написа:

> Да трябва да го има и из менютата,
> ама това е шорт кът :) За сервиз, до
> сега не ми се е чупил апарат, аз съм
> ремонтирал успешно няколко
> обречени... От впечатления на
> приятели май Профайд си е
> най-добре. Поръчвал съм няколко
> пъти малки компоненти от тях, не
> съм имал никакви ядове. Дори в
> случаите когато нямат налични
> компонентите, прогнозните срокове
> за доставка от някъде си, са били
> доста точни. Цените адекватни.. До
> там са моите лични впечатления.
>
> П.П. аз не си предлагам услугите.

Оказа се, че т. нaр. "factory reset" не прави нищо друго, освен да нулира всички потребителски настройки ... т.е. нищо не стана!
Иначе забравих да кажа, че апарата един или два дена ако стои без батерия, забравя часова зона, час и дата - но другите потребителски настройки си стоят (тва по повод темата за батериите и че си вадите същите от телата) [smilie11]
Намерих e-mail на Профайлд и им писах за проблема - надявам се няма да е ужасяващ ремонт ... или невъзможен ... защото ако е така - направо ще трябва да търся ново тяло [smilie10]

Дата:   21-11-23 20:31

E той няма кой знае какво друго да направи :) Дано да е нещо дребно.

Автор: demiman   
Дата:   22-11-23 08:34

"Интересната" снимка е с фокус на колата отзад ... [shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   22-11-23 10:02

Вероятността след почистване на бутоните да се оправи е много висока.

Дата:   22-11-23 18:09

asahi написа:

> Вероятността след почистване на
> бутоните да се оправи е много
> висока.

Ами както казах, в режим "live view" за снимки - всичко си работи...
Отговора от Профайлд не бе особено информативен - казаха да проверя настройките на апарата и положението на превключвателите за фокус, което аз вече им бях написал, че съм направил... [smilie8]

Автор: Konstantinov   
Дата:   22-11-23 23:11

Моя д750 не искаше да фокусира и да снима със по тежки обективи над 24-120 ,70-200,2.8 и т.н. с 50мм работеше.Дадох го в профайлд с 24-120 ,пред мен пробваха с други апарати моя обектив -работеше, но апарата ми с техни обективи -не. В момента не можаха да кажат какво му е.След няколко дни се обадиха, че е от модула дето движи блендата на обективите при никон с едно лостче. Смениха го за под 300 лева, по спомен, преди 4 -години беше и от тогава апарата работи.

Публикацията е редактирана (22-11-23 23:13)

Дата:   24-11-23 17:25

demiman написа:

> "Интересната" снимка е с фокус на
> колата отзад ... [shtrak]

Значи не си видял точно интересната снимка ... [smilie25]

Автор: Pavkata82   
Дата:   27-11-23 23:15

Това изпробвахте ли го в настройките на АФ?
AF‑F [Full-time AF]
The camera adjusts focus continuously in response to subject movement or changes in composition. When the shutter-release button is pressed halfway, the focus point will turn from red to green and focus will lock.
This option is available only during filming.

Автор: Lbochev   
Дата:   29-11-23 12:35

Ако ползваш back button focus няма да работи на видео през live view. Трябва да се фокусира с бутона за спусъка.

Автор: ilcoin   
Дата:   05-12-23 09:31

Ако след Factory reset продължава да не работи автофокуса във нормален режим (снимане през визьора), мисля че единствената опция е Профайлд. Добри са отзивите от тях.

Бтв, датата и часа ги забравя заради батерията в тялото, която вероятно вече е заминала. Това е добре да го сменят, така че се възползвай.

Не си дръжте апаратите без батерия, проверявайте ги и ги зареждайте от време на време. Сменя се преди да е текнала или започнала да се раздува. Едно старо Д80 преди години се наложи да се отваря заради това - просто от един момент отказа тотално. Сега всичките ми апарати вкъщи са с батерия.

[shtrak]

Дата:   05-12-23 17:39

ilcoin написа:

> Ако след Factory reset продължава да не
> работи автофокуса във нормален
> режим (снимане през визьора), мисля
> че единствената опция е Профайлд.
> Добри са отзивите от тях.
>
> Бтв, датата и часа ги забравя
> заради батерията в тялото, която
> вероятно вече е заминала. Това е
> добре да го сменят, така че се
> възползвай.

> [shtrak]

Не фокусира единствено в режим "live view" за видео, както писах по-горе, а т.нар. "factory reset" не прави нищо друго, своен да върне всички настройки към заводските, което не помогна за фокуса... Във всички други режими апарата фокусира нормално и бързо, както трябва да е.

Иначе за забравянето на дата и час от Профайлд не ме зарадваха - цитирам конкретния отговор от втория ми мейл с тях :
"По отношение на забравянето на дата и час, решението е замяна на главната печатна платка, което ще е на цена над 400 лв."
Изобщо не стана въпрос за замяна на батерията в тялото...
Отговорът беше от името на Михаил Ангелов от сервизния отдел.

[smilie11]

Автор: ilcoin   
Дата:   06-12-23 12:59

Извинявам се, не съм доразбрал за фокуса. Моето тяло понякога също доста трудно фокусира на Life view. Случи ми се няколко пъти да спре изобщо, оправи се с рестарт на апарата и сваляне/слагане на обектива. Съжелявам, че така се е получило с вашата камера. За съжаление, по този въпрос повече не мога да помогна ...

Отностно платката - на D80-ката, която го направи този номер, имаше запоена за дъното батерия. Принципа е като батерията на дънната платка на компютъра (така поне ми обясниха тогава). За да се стигне до нея се разглобява буквално цялата камера. Отказах ремонта без да разбера дали въпросната батерия се продава отделно или се налага замяна на дъното.

Не ми се е налагало да повтарям подобен ремонт, но от тогава всички апарати вкъщи се съхраняват с батерия.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »