Автор: alex.d76
Дата: 21-11-23 18:14
Здравейте, пак аз ама с технически проблем - в неделя снимах финала по Американски футбол в България (интересна снимка има в профила ми, ако някой се интересува).
Помните, че преди това пуснах темата за оригинални батерии и техни заместители заради протекла оригинална.
Та нещастията продължават...
По време на мача решавам да рискувам да направя някакво видео освен снимките, макар да знам, че D750 хич го няма за хубаво видео, особено на бързоподвижни цели.
Както и да е - пускам си лайв-вюто насочвам обектива, и о, Боже - никакъв фокус!!! Гледам да не съм цъкнал обектива или тялото на М, щото при такава динамика пробвах няколко варианта на автофокуса (и останах доволен от комбинацията с Tamron 100-400 VC...) - всичко си е ОК... Мъчих се още няколко пъти да направя нещо, и се отказах, за да не изпускам интересни моменти от мача.
И се прибирам аз привечер, но това с видеото не спира да ме гложди. Само да спомена, че преди съм правил клипове с това точно тяло, и всичко беше в границите на нормалното. Вадя апарата и пробвам в къщи на спокойствие, без да бързам - пак НИЩО. Изгледах няколко клипа в тубата за снимане на видео с апарата - нищо непознато!
И снощи, за пореден път решавам да пробвам - закачих 50/1.4, и започнах да цъкам. Тоталния шок ме връхлетя, когато разбрах,че всъщност единственото нещо, което може да се случи, е да направя снимка без фокус... и че никой от задните бутони и двата контрола НЕ РАБОТИ!!!
В режим "снимка" на лайв-вюто обаче всичко е ОК - някой може ли да помогне с нещо, преди да тръгна да го пращам по сервизи???
|
|