Автор: SuperTramp23
Дата: 01-11-23 19:12
Абе, тука фото форум 20 отговора за обувките... Взимаш едни обувки от декатлон за 90-120лв, водоустойчиви. Аз с такива 5 години вече обиколих Рила, Пирин, Стара планина и никви грижи.
Инак, понеже сме фото, не ботуш форум.... Статив, пейзажен обектив, винаги снимай на Ф8/Ф11, зависи коя е по-острата бленда на обектива ти и ти стига скоростта, разбира се. Пробвах доста CPL филтри, и са пълен т@шак. Hoya, на моя, на твоя... се същия х@й. Намаляват ти скоростта до безбожие и разлика в цветовата гама понякога е в негативната сфера. Преди години бях купил някъв китайски CPL филтър и беше най-добрият CPL филтър, който съм имал, засилваше цветовете на LGBT активист сред нацисти и правеше небето суепр синьо, от там насетне, всичко ми беше страшна деградация. CPL филтрите много биха помогнали, ако си като YouTube инфлуенсърите и ходиш на някаква специфична дестинация със статив, инак, ходейки в планината с цел да заснемеш гледки са неизползваеми, защото ти свалят скоростта отвратително много, и ако не снимаш с нещо като 12-24 ф2.8, просто няма да имаш скорост за фокусната ти дължина.
|
|