Автор: JIM_WEST
Дата: 21-11-23 16:39
И аз да се включа по темата: ако X-S20 е в бюджета и си решил да го купиш, мисля, че е по-добре да се огледаш за X-T4. Ще бъде по-добър във всяко отношение. Даже един употребяван X-T3 ще е по-евтин от горните два и ще си много по-доволен от него спрямо X-T200. Аз лично бих продал XC15-45 заедно с тялото и бих си взел някой измежду X-T3 или X-T4 (X-Pro3 не бих го препоръчал, защото е много нишова камера и не се харесва особено, дори при Fuji феновете). Ако имах бюджет бих добавил и един 50mm f2, който е изключителен обектив, освен за боке феновете на супер отворените бленди. Винаги можеш да си решиш всички проблеми с AF, когато обърнеш на ръчен фокус и използваш focus peaking. Нужна е малко практика. :)
Fuji не е за масовия потребител на камери, който се рови в техническите детайли. Аз лично усещам при тях това, че когато погледна X-Pro серията например, започвам да си представям какви снимки искам да правя, представям си детайлите, представям си, че държа такова тяло и се наслаждавам. Което от своя страна ме провокира да хвана камерата и да го направя. Снимал съм с X-Pro2 и X-T3 почти всичко, свързано със света на хората. И двата са били и са неизменна част от моята работа и творчество. После ми попадна X-Pro3 и мога да уверя, че до момента не съм виждал тяло, което да фокусира на пълен мрак на single focus като него. Така или иначе X-T3 може и да не е на нивото на "конкуренцията" спрямо автофокус, но си остава страшно надежден и стабилен апарат за всяка една задача. Забелязал съм, че се справя по-добре от Nikon Z5 и Z6II при фокус на тъмно. Има една опция на безогледалките, чрез която да ги накараш да "виждат" в тъмното - при Fuji се казва Preview exposure\wb in manual mode. Няма да влизам в повече технически подробности, че става много скучно. В правилните ръце всички апарати са просто инструмент и само когато познаваш границите на този инструмент, единствено тогава можеш да ги прескочиш. :)
Публикацията е редактирана (21-11-23 16:43)
|
|