Автор: adorable
Дата: 18-11-22 04:54
Добре, а ако пренебрегнем видеото?
Да кажа примерно, че full hd ще е достатъчно. Просто написах за видеото по-скоро, като хипотетичен вариант.
Разгледах някои от предишите теми, които са дали asahi и dekov.
Проблемът е, че темите са малко стари и посочените линкове не работят или са изчерпани компютрите, като наличности.
Но ще трябва да измисля нещо, защото моя компютър е на 17 години и вече даже и фейсбук не иска да върви, като хората на него, какво остава да обработвам снимки.
Има и друга причина. Наскоро взех сони а7III и затова и тук питам. С идеята, че ако взема компютър до 5 години най-вероятно ще сменя тялото с повече мегапиксели. Затова и така зададох въпроса.
Просто нямам пари всяка година да купувам нов компютър. Като го взема, трябва поне 5 години да ме изкара.
Ако има някакво значение, имам 3 SSD-та купувани преди 3 години.
Две по 240 ГБ и едно 480 ГБ. Може да не са от най-бързите към днешна дата, но могат да се ползват. Реално погледнато сега ги използвам за бекъп. На практика върху тях е писано по 2 - 3 пъти, колкото да преместя информацията от харда си.
Ако сметнете, че за тези пари може да се вземе по-стара машина, но по-висок клас, може и така. Също мога да погледна и втора ръка. (Макар, че за втората ръка малко подхождам скептично, тъй като брах ядове с една машина... Ако посочите надежно място откъдето купувате втора употреба... Макар, че там ще е на късмет...)
Въпросът е, че и компютрите бързо остаряват. А ако е толкова наложително, ще изчакам още 1 месец и ще вдигна бюджета на 2500 или 3000, въпреки, че ми се струва твърде висока цена. Не си изкарвам парите с компютъра или снимане, че да е толкова наложително. Но, ако прецените че си заслужава, мога и така да направя.
Въпросът е да ме ориентирате общо взето какво е актуално към момента, че съм изтървал козите и въобще не знам кой каво прави, като хардуер, тъй като не работя в тази сфера.
|
|