Автор: Stoychev
Дата: 22-01-22 22:31
Щом нищо не сте снимали след форматирането, би трябвало да можете да си възстановите файловете на 100%! Аз имам най-добри резултати с програмата Recuva. Безплатна е. Сканирайте първо без опцията "deep scan" и сред намерените файлове преценете по името или датата кои са последните изтрити или направо възстановете всичко, което може да бъде възстановено. Със сигурност ще излязат стотици или хиляди снимки, които обаче са просто име на файла, без съдържание или с повредено такова - за тях няма много какво да се направи. Но последните преди форматирането ще се покажат. Ако не стане така, пробвайте с "deep scan". Така сканирането ще отнеме повече време и ще намери повече стари и счупени файлове. И задължително задайте папка за възстановените файлове извън картата памет!
Мисля, че в този случай няма нужда от платени програми.
landstar, налагало ми се е да ползвам услугите на "Итема-В" за възстановяване на данни от счупен харддиск, съвсем не се "пробваха навремето", това си им е дейността и не съм чул да са приключили. За няколко месеца и два диска донори ми бяха спасили 2/3 от информацията от физически повреден хард диск, при който, колкото да омажа още повече ситуацията, бях пуснал chkdsk. Голяма грешка! Едната плоча заминала нацяло. Сумата не беше баснословна, но и човек сам си преценява колко струва информацията му. И от каква стойност нагоре сумата би била "баснословна".
Правете бекъпи, правете бекъпи, правете бекъпи!!
|
|