Автор: hotsnail
Дата: 15-01-22 12:34
BenQ SW серията е най-рекламирана може би и на свестни пари, Dell още правят някои фотографски модели, Asus както казаха ...
Аз съм с Дел, защото цената беше подходяща, когато купувах. Моделите които ползвам са вече стари и май не се предлагат UP3216Q, U2413. Доволен съм. Купих ги с 5 години гаранция и единия се наложи да го заменя, защото матрицата се прецака след около 2 години работа.
Дел висок клас монитори - тия с PremierColor са правени за дизайн, фотография.
Хубавите цветове обикновено означават, че има само 60к/с т.е. няма да имате 120, 240, 360 кадъра, както е модерно за игри.
BenQ е може по-добри избор. Дел-овете моите май са BenQ реално с друг етикет, софтуер и USB портове......
Вижте ревюта на който модел се спрете. Важни неща за фотография иначе в списъка с предлагани атрибути е
100% DCI-P или AdobeRGB
Хардуерна калибрация (ще Ви трябва и калибратор за 200-300 евро)
10 битов цвят по възможност без FRC
поне 60 кадъра в секунда
вероятно поддръжка за 4К поне.
24" ми се вижда малко за монитор. За снимки е ок, за видео може би не, защото на 24" рядко има 4К монитори. Има 27, 30, 32....преди 10-15 години имах и 19-ка..
Иначе по-скъпи и добри марки са Eizo и NEC. Имат чат потребителски серии, които предлагат добро качество на поносима цена. 19-ката ми беше NEC и беше доста впечатляващо сглобен и качествен.....
Публикацията е редактирана (15-01-22 12:43)
|
|