Автор: avo
Дата: 28-12-21 16:19
Тялото е много хубаво, ергономия, функционални бутони, супер удобно е. Като размер и захват също. Сензорът му е като на Д500, доста използваем при високо ISO. Много добра системза за автофокус, превъзхожда доста безогледални тела, но го бие D500. Използвам го и до днес, въпреки че имам и безогледално тяло, което минава за много по-модерно. На D7500 ми е много удобно, че има изнесена врътка за режимите на снимане - единична снимка, серия бърза/бавна и т.н., което на Z6 става само през менюто и не се помни в настройките U, кой знае защо. Обективът също го имам, макар, че вече не го ползвам, тъй като на D7500 слагам само телеобективи, доста приятен и остър обектив, стига да не ти е нужна отворена бленда. Според мен е разумен избор за бюджета. Сега вероятно ще ти напълнят главата с мнения как да си вземеш безогледалка / Сони, защото е лидер в автофокуса и сервиза е топ/ и как с DSLR-а ще калиброваш всички обективи, за да снима на фокус, и как закопаваш пари в умираща технология, това са глупости. Безогледалната кропка на Никон Z50 като ергономия и контроли е под нивото на D7500. Ако завишиш бюджета с около 1000лв можеш да вземеш от последните Z6, на много изгодна цена е защото са последните бройки предполагам, и да търсиш втора ръка 24-70f4 S за Z mount, с тази комбинация картинката ще стане по-добра, но ще загубиш дългите мм над 50 на 18-140.
|
|