Автор: Simbon4o
Дата: 13-10-21 11:14
Автор: bobi88
Дата: 13-10-21 08:00
Благодаря за коментара!
Първата версия на а7р, съдейки по това което съм прочел е с по слаб байонет ръкохватката е по малка. Това ме спира за първата версия. Иначе първия вариант, който предложих тe е и моя първи,но обмислям вариант и с тамрон 17-28 ф2,8 в комбинация с 28-75 ф2,8.
Иначе за пейзажи ползвам токита 12-24 ф4 в комбинация с д300 преработено за инфраред.
Също така нося и д7200, на който въртя според ситуацията никанор 18-140 и сигма макро 105 ф2.8
---------------------------------------
Първата а7р има проблем със затвора. Незнайно защо е много шумен и много подскачащ. На скорости около синхронната има сериозен шътър шок, който размазва кадрите. Може да се заобиколи, но трябва да направиш камерата по-тежка или статива да е по-тежък. Доста време използвах тази камера и АФ е по-зле от на А7 първа версия. Сензора става, същия е в Д800 никон, вече е старичък и шума е повечко на по-високо исо. Байонета не е проблем, защото в официалния сервиз се сменя с подобрен за 100лв май беше и забравяш.
Ако искаш да заместиш досегашната техника с фул фрейм - Тамрон 28-200 е заместител на 18-140, на 12-24 токина алтернативи има доста. Сони 16-35 4.0 е ок, стабилизиран, прилично остър, лек... Тамрон 17-28 2.8 е ок и той, но не е стабилизиран и имаше проблеми с първите партиди (на колежка и изгоря тялото заради този обектив). Предполагам са оправени вече... 105 макрото е по-трудно за замяна, защото 150мм макрота няма много, но можеш да видиш 105 сигма или 90 сони като макро обективи.
Автор: bobi88
Дата: 13-10-21 08:28
Никонските безогледалки почти не съм ги гледал,защото ме дразни факта, че според мен доста се забавиха и оставиха Сони да бъде новатор в тази област. Доволен съм от никонските фотоапарати, но според мен бързо изостават от конкурентните фирми.
Това е единствената причина да сменя никон със Сони.
----------------------------
Е те ще наваксат...Просто са различни и трябва човек да си направи сметката. Към момента втора ръка сони имат най-голямо предлагане на камери и обективи понеже са от повече време на пазара за безогледалки. Така де, не виждам реална причина в написаното, за мен пречина би било - няма нужните ми обективи или телата не следят с АФ над 5к/с..., скъпи са картите, ...
Най-важното при избора на техника е да ти върши работа и да не даваш излишни пари за глупости като бранд, дизайн(как изглежда не ергономия) и други неща нямащи общо с реалното ползване на камерата. Това са инструменти, избираш този който ти е удобен.
Публикацията е редактирана (13-10-21 11:27)
|
|