Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Принтер - проблем - бандинг.
Автор: wlad   
Дата:   18-08-21 18:37

Имам проблем с Епсън принтер л1110 - от един момент натам се появи бандинг /хоризонтални линии/ на черното и просто не мога да го оправя.
Всеки ден се пуска head cleaning, решетката няма дупки, калибрирам всеки месец и нямам идея от къде ми дойде тази мъка!
Качвам снимка на решетката:
https://i.ibb.co/92bzVYq/1.jpg

Ето го и ужасният ми проблем:
https://i.ibb.co/MCNkP57/IMG-20210818-094343037.jpg

На другите цветове аз поне не виждам:
https://i.ibb.co/ZmT6Myb/IMG-20210818-094459292.jpg

Изчетох света, хора, ако щете ми вярвайте, не мога да разбера откъде идва това.
Два пъти питах сервиза на фактор-а, два пъти отговорът е - нямаме тоя модел - купете си друг от нас!
Принтерът е на 4 месеца и под 1000 отпечатани страници.
Моля, ако някой има идея какво да правя, какво да ръчкам, настройвам, сменям - да помага, че откачам буквално.
Мерси много за отделеното време!

Отговори на това съобщение
 Re: Принтер - проблем - бандинг.
Автор: compur   
Дата:   18-08-21 22:50

www.factor.bg - пробвахте ли тук?
[beer] [beer] [beer]

Автор: GenaDP   
Дата:   19-08-21 00:25

Принтерът е на 4 месеца

Значи е в гаранция. Връщаш на търговеца, и да се оправят по веригата...

Дата:   19-08-21 07:38

Да, factor търсих два пъти за този принтер.
Първият път удари броячът на пада-а, на ... 4 месеца и 700 страници ?! При този сценарий, ако не се смени пада и нулира брояча в сервиз - принтерът става неизползваем кютук, може само да си го гледаш.
След като ме отрязаха, както те, така и Епсън, ми писна да се моля, намерих си сервизната програма и нулирах брояча. Пад-а е като нов.
Втори път ги търсих по въпросния проблем, отново отговорът беше - нямаме части, купете си друг от нас.
По принцип Фактор се водят оторизиран сервиз в сайта на Епсън ... но явно само за това, от което имат интерес.
Аз съм им клиент от около 20 години. В първият случай, в който имах нужда от помощ от тях, изядох дървото. Как да е, все ще се оправя, ако трябва ще купя нов, тя цената му е символична, но ми вършеше работа и беше напаснат с хартията, затова търся решение до последно.

Автор: Драгончик   
Дата:   19-08-21 08:26

Да не си сложил неоригинално мастило? Или много старо?
Иначе дефекта е като за печатаща глава. Направи рекламация при търговеца или го занеси в оторизиран сервиз.

Публикацията е редактирана (19-08-21 08:29)

Автор: iasen2   
Дата:   19-08-21 08:36

Има прах в мастилото или е старо мастило. Може и да е влязла някаква утайка. Смени мастилото с друго.

Сериозно ли и на този принтер са сложили брояч. Имах подобен принтер преди 10 години. Ползвах го със сублимационни мастила. ... и повече с Епсъни няма да се занимавам.

На големите машини на бутилките с мастило има гаранционен срок, който се чете от машината и ако е извън норма не я приема.

Имам струен принтер Канон на 20 години. През него е минала почти тон хартия. Като измия системата за почистване на главата - обикновено се оправя, но това е съвсем друг принтер.

Публикацията е редактирана (19-08-21 11:45)

Автор: asahi   
Дата:   19-08-21 10:45

Хем искате гаранция, хем не изпълнявате гаранционните условия. Това е договор, който изисква спазване и от двете страни. Неспазването на задълженията не носи права.

Дата:   19-08-21 11:23

Изобщо не говорим за гаранция, просто ми трябва свестен сервиз, който да отстрани проблемите ми или diy насока, защото не мога да го мотая с месеци при вносителя. Принтерът работи всеки ден и носи пари, т.е. ми трябва. Затова и търсих някой, който знае какво прави.

Дата:   19-08-21 11:26

... евентуално ми е опция да изключа изцяло черното и да смесва другите, но този модел е ecotank - нямам идея как да го направя.

Автор: lamerko   
Дата:   19-08-21 11:47

wlad: не става ясно, дали използваш оригинални мастила. Ако не са оригинални, няма да имаш нито гаранция, нито адеакватна поддръжка. Но може би от Фактор са ти казали най-разумното решение - да си купиш нов. Ако подмяната на главата струва над 50% от стойността, отделно труд и разходи за куриери, в същото време губиш клиенти докато чакаш частите - не знам. Ти си прецени.

Автор: iasen2   
Дата:   19-08-21 11:59

Обикновено главата като резервна част струва повече от принтера - това е политика на Епсън да не се занимават с ремонти на евтини принтери.

Дата:   19-08-21 13:42

Точно това ме интересуваше и затова се обърнах към Фактор - дали главата заминава, дали има проблем с калибрация, дали да пускам deep clean, дали зъбчатките са се потрошили, дали онази "найлонка" за позициониране има нужда от подмяна.
Мастилата са сублимационни, за гаранции изобщо не става дума.
Ако е за смяна, ще го сменя, това е най-малката грижа.
Обаче исках да разбера какво му е.
С Фактор се знаем още от франкенщайните на киоск дтг-тата и огромната мъка с тях, но явно им е потръгнало и вече не ги вълнуват нищожни клиенти като мен.
Намесих ги в темата, защото като чуя Епсон - единствено за тях се сещам. Те наистина се занимават с марката от много време.

Автор: pbg   
Дата:   19-08-21 14:49

Про Карт

Автор: Svetlio70   
Дата:   19-08-21 19:24

От фирмата която ни поддържа принтерите знам че единият (със същият проблем описан тук горе) му е заминала черната глава...При печат "качеството" е същото като на снимката горе ако въобще може да се говори за качество при такъв резултат.Проблема го има и при другите глави но чертата е тотал щета.
Не става въпрос за Епсън но това няма значение в случая.
Пробвай да почистиш главата може да е запушена.
И трябва да се използват оригинални мастила макар да са скъпи.Ако не си ползвал оригинални няма да ти признаят и гаранцията.
п.п.
Това не е бандинг а ми говори за запушени дюзи на главата.

Публикацията е редактирана (19-08-21 19:29)

Автор: milen   
Дата:   20-08-21 00:01

От горните примери се вижда че нямаш запушени глави. От втория линк това е калибрация на черната глава. Проблема може да е свързан с транспорта на хартията. Прегледай си пътя на хартията и валяците през които преминава. Ако някъде приплъзва и хартията не се движи равномерно, такива линии са възможни. Направи тест с обикновена хартия.
Опитай ако принтера е свързан с юсб или лан да опиташ друг начин на свързване.
Не на последно място опитай фърмуеър ъпдейт.
Успех!

Публикацията е редактирана (20-08-21 00:12)

Автор: imitev   
Дата:   20-08-21 12:42

Проблемът се казва "косоструй" или "ink nozzle deflection".

Решава се с прочистване (с голяма вероятност неуспешно) или подмяна на главата.

Най-вероятно с подмяна на принтера.

https://www.mimakieurope.com/faq/unusual-nozzle-test-was-printed-what-should-i-do-2/

Може една идея да се намали с приближаване на главата към медията.

Или с печат на повече пасове...

Публикацията е редактирана (20-08-21 12:46)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »