Автор: hotsnail
Дата: 30-07-21 16:05
Точно а6400 има много добра фокусна система. В момента по-добра е само в а9 и а1. Канон RP е определено по-слаб. За студийни портрети и двете сигурно са достатъчно добри.
RP e с доста стар сензор, но високото исо предполагам ще е малко по-чисто. А6400 също е със сравнително стар сензор, но пък това е най-добро в APS-C все още. Динамиката на базово исо ще е вероятно в полза на сонито. Детайла за пейзаж с много хубав обектив предполагам ще е в полза за канона - просто кропките не са толкова добри.
50/1.8 Канон срещу 30/1.4 Sigma....не знам. Сигмата е по-качествен обектив.
Интересен е пътя за развитие. Кропките са по-леки, малки, евтини. Фул фрейма предлага по-интересни творчески възможности с високо исо, плитък дефокус, повече динамика (освен в RP) с по-висока цена, размер и тежест.
Аз бих взел Сони и съм си взел де. Може да добавиш или смениш по-натам с фул фрейм. Сега имат най-богат избор от обективи.
Канон Р все още е доста постна система. Ако нямаш стари Канон обективи ще мислиш тепърва за адаптери и вариа ти странни. Няма смисъл. Това беше преди 5-10 години.
Сега Тамрон, Самянг, Сигма и самите Сони правят страхотни обективи.
ПП еос рп е интересен за компактен фул фрейм, но има много орязвания. Например няма задно механично перде т.е. за портрети с плитък фокус през деня е проблемен. Прецаква бокето. За да си вземеш RP трябва много добре да разбираш компромисите иначе ще има псуване из фейсбука. Сходно е с A7C на Сони - яка камера, но трябва да знаеш къде са ограниченията и как да ги преодоляваш. За нов фотограф тия модели са силно неподходящи.
Публикацията е редактирана (30-07-21 16:10)
|
|