Автор: Shael
Дата: 21-05-21 14:41
Обикновено първо се чуват(чановете), а после се и виждат овцете. Кучетата по правило са няколко и или следват, или са пред стадото.На група са, рядко са разделени.Започват да лаят отдалече, има едно, или две които са особено шумни и агресивни, те са пред останалите. Спират на няколко метра метра от хората, обикновено между тях и овцете и съвсем се задавят от лай. В този момент е добре да се огледате, защото може някое от кучетата , без да лае да ви е заобиколило отзад и да захапе крака- глезена, или по високо, целта е да ви съборят и след това гърлото..Особено неприятно е, ако с вас има и деца. Винаги щом видя овце, започвам да се оглеждам за овчаря и му казвам/извиквам, защото е далеч, да си прибере кучетата. Почти винаги се махат, когато ги извика, разбирай напсува :)
Иначе , ако не са много злобни, с хляба може да мине номера, особено ако те познават от предни дни.Спрей имам в джоба си, но не съм ползвал, най- много да хвърля камък покрай и пред кучетата, бягат и почват да те лаят отстрани, докато се отдалечиш.
Но, ако наистина ми скочи каракачанско куче, нямам си на идея дали и как мога да го спра, почти сигурен съм, че нямам шанс..това нож, тояга, камък, забрави..
|
|