Автор: kes
Дата: 08-01-21 13:24
Разликата в качеството на изображението на един и същ клас фотоапарати на различните марки е трудно забележима.
Сони са безогледални фотоапарати и имат по-ново поколение автофокусни системи, (директно разпознават окото на обекта) съответно с тях се снима по- лесно.
Разбира се най-лесно се снима с телефона, само го насочваш, дори не е нужно да натискаш нещо, аз на моя му давам гласови команди.
Шегата на страна, имам същия проблем като теб. Снимам с Канон 70d, трудно фокусирам, а когато го направя изображенията ми са „меки“. Приготвил съм една торба пари за ъпгрейд, ама не ги давам лесно. Предпочитам да работа над собствените си умения, защото ще ти кажа, разглеждания от теб Канон 80D може също да те разочарова. Съдейки по моя предходен модел и опита на други съфорумци.
Опитай се да разбереш къде бъркаш. Направи една снимка с таймер от статив на ръчен фокус и добре осветен неподвижен обект. Сигурен съм че ще постигнеш мечтаната острота. След това се опитай да направиш същото с автофокуса от ръка. Експериментирай със всички възможни настройки.
Дори при най-скъпите модели се прилагат различни методи на фокусиране и ако нямаш базата, може да се окаже, че си си хвърлил парите на вятъра.
При моя модел 70D се оказа, че има разлика между режимите на фокусиране (прочетох го във dp rewiev), освен това обективът и тялото не си пасват добре и направих лека микро корекция. Поръчах си грип, прехвърлих фокуса на задния бутон и др.
Ако твърдо си решил да правиш ъпгрейд имай предвид и Никон д500 във форума се предлага за около 1600 лева.
Успех!
|
|