Автор: aroot
Дата: 20-10-20 08:26
Здравейте.
Да използвам темата за същата дилема: Какъв статив?
Предпоставките са
- Нямам възможност да видя на живо моделите, при нас няма магазин за фото техника;
- Снимам с d7500 + 35/1,8g и китака 18-140mm. Не планирам скоро да вземам телеобективи.
- Искам да имам възможност да правене на панорами, от няколко снимки , които после да сглобявам, щото обективите са ясни;
- НЕ съм се занимавал с макро но мисля, че такава опция би била хубав +;
- Пътуваме цялото семейство по разни места, без да претендираме за hardcore туризъм. Леки преходи, докъдето може кола. Т.е. тежестта едва ли ще е критичен фактор дори да е около 2+ кг;
Основното което очаквам от статива е да солиден, да не се клати от лек ветрец, зашото основно ще снима нас, след като съм хванал подходящи настройки без да се моля на разни минувачи.
За сега нямам време за някакви самотни пътувания, лагерувания и т.н. Някакви нощни градски снимки или други ситуации изискващи дълги експозиции не са опция, поне за сега. Но пък има много семейни и училищни тържества, където си трябва статив.
Мисля, че е ясно че пари няма да вадя,но искам да взема нещо стабилно. Нямам претенции дали отделно глава и тяло или направо комплект.
Ще се радвам на колеги с преки/лични впечатления, клипчета съм гледал доста, защото искам да направя разумен избор.
|
|