Автор: Yog
Дата: 19-08-20 11:44
BumpeR, специално аз, само през 2018, 2019 и 2020, което са две години и половина, си купих актуални модели камери и обективи (актуални наричам тези, които още са в продажба нови в магазина) на Canon, Nikon, Panasonic, Olympus и Sony. Във всички популярни формати - три камери mFT, две камери APS-C, три камери фул фрейм. Общо съм си купил или взел на заем за проба, без преувеличение около 25 обектива за тях. От "туристически" зумове, през професионални зумове до най-светлосилните твърди обективи. Обичам да сравнявам техниката, мога да си го позволя, ползвам ги по няколко месеца, за да ги разуча и да придобия пълни впечатления и ги продавам на някаква умерена загуба. Правя го за собствено удоволствие. И най-важното - не ми дреме какъв обектив ще си купи или няма да си купи MarinDimitrov.
"Посланикът" на Сони за Австралия, който съм убеден е отличен фотограф-професионалист с години опит и постижения, има за цел едно единствено нещо - реклама на марката Сони и продажба на нейните продукти. (Както и собствената си финансова изгода от разработването на канала му в Ютюб). Той на практика е рекламен агент. Вероятно бих гледал негово видео, ако е направил кратко указание как да намеря определена функция в омазаните 400 страници менюта на камера Sony, например. Но негов съвет, в момента в който ще давам пари, трудно бих последвал. Защото за него е важно единствено аз да си купя обектив Сони, а не Сигма, примерно.
Като ярък пример за това, за което говоря, може да се види ето това негово видео https://www.youtube.com/watch?v=AmM2tLDCdJY. В което на въпроса "какъв да е следващия ни обектив за камера Sony APS-C" бяха обсъдени дванадесет (дванадесет) обектива Sony и нито един от друга марка *по-широка усмивка от наличните сред емотиконите*.
А MarinDimitrov да слуша когото иска. Дали ще последва моя съвет, на някой друг във форума или на рекламния агент от Австралия, ме интересува точно колкото какъв обектив ще си купи.
|
|