Автор: hotsnail
Дата: 21-07-20 21:09
koev варианти са тия преходници. За Канон ЕФ особено е една тръба и е просто.
За Никон торба проблеми. Пак ще ти го дадат по-евтинко. Ама в адаптера има мотор за блендата....
няколко проблема обаче има с адаптираните ДСЛР обективи - тия обективи не са мислени за видео и не са правени за безогледални камери. Блендите им работят по друг начин, моторите са бавни и шумни, при фокусиране дишат много. В Канонския арсенал повечето обективи са над 10 годишни модели. 85/1.8 и 135/2 са модели от 1992-а, мисля. Ми остри са ама как да ти кажа контраст няма, аберации на кило.....дори Самянга за 600 лева е много класи над Канонския 85/1.8
135-цата на Канон втора ръка, трябва много внимателно да се избира, щото им е кьопава механиката. Луфти се яко и няма точен АФ след това. Тука пак ще слушам легенди, ама след като съм плащал няколко такива обектива.....не става. Може нов да си го вземеш - 2 бона за обектив модел 1992-а. Да докато е нов работи перфектно и е много лек и удобен.
Та ако Канон бяха в сегашното си положение 2015-а ок. Ама сега сме 2020-а човек.
За Сони има 60-тина обектива все нови дизайни. На добри цени са. От Тамрон, от Цайс, от Токина, от Самянг, от сигма, от Сони, от Йонгнуо....имат система която има всичко. Наистина всичко от 10/5.6 и 12-24/2.8 до 600/4 пълно е с опции.
ЕОС-Р пак се издъниха и батерия за 200 снимки на ЕОС-Р6 - защо? толко ли не можаха една батерия да направят. 200 снимки прави на заряд човек. Това е подигравка.
Защо искаш да си купуваш проблеми - 200 лва за адаптери, после пак ядове с фокуса, смяна на обективите с по-нови, пари, нерви, пари, нерви, пари.....все ненужни нерви и разходи
Едно А7м3 и каквото искаш му закачаш. Камерата е 4-5 поколение безогледален. Проблемите са решени. Всичко работи. Няма тъпотии като една карта или батерия за 200 снимки или липсващ буфер или АФ дето не се справя със скоростта на затвора.....
То ако бяха много добре Канон и Никон нямаше да им падат акциите и продажбите.....
Могилата все на омраза го изкарва. Ама вместо да ме хули, да ми отговори на горния въпрос - купувам си супер дупер ЕОС р5 и какво закачам на него? Как си оборудвам портретния комплект? Как визията на моите снимки изкъртва мобилния телефон. За Канон едно от нещата го има - 85/1.2 ама е скъпо. Има 135/1.8 Сигма - добра ама тежи. Евтина 85/1.4 адаптиран самянг...ама не е ясно ясно ли е. Какво правим с 85/1.8 - нема. Какво правим с някой по-интересен обектив - няма. Какво прави начинаещия човек с малък бюджет - духа супата.... 1500 лева за 85/2.....
Могила пиша ги щото съм ги купил, продал, пробвал всичките игрички със собствени пари последните 10 години и мога да ти кажа кое решение колко струва и работи от моя личен опит. Не от рекламните слогани на платен влогър или направо продавач на техника.......
За това му казвам на човека да види по-добра камера. Тия дето е посочил са евтини. Вършат работа при определени условия, но си купува проблеми и разходи от които няма нужда.
Според мен за Канон Р ще се подредят нещата, но ще им трябват още 2-3 години ако се включат Самянг, Тамрон и Сигма. Няма как по-бързо. Сони започнаха с фул фрейм края на 2013-а година. Системата им стана близка до СЛР след 5 години т.е. 2018-а. А сега е чувствително по-напред.
ПП Последно ако човек няма да купува големите буркани има евтиния вариант А6300 със Сигма 56/1.4 и целия комплект е под 2 бона....а ще прави портрети като ЕОС-Р6 със 85/2
Публикацията е редактирана (21-07-20 21:28)
|
|