Автор: BumpeR
Дата: 25-06-20 15:53
Здравейте отново и благодаря за коментарите!
Първоначално като че ли клонях повече към 35 мм, защото ми дава тази безопасна дистанция за стрийт, а и някъде бях прочел, че 23 мм има проблем с остротата на 2.0 за close-ups , но след като изчетох мненията тук, може би все пак за мен по-добрият вариант ще е 23 мм и ако толкова много искам подобие на 35, ще кропвам .
Радвам, се че няколко души, чиито снимки ме радват адски много(@nsirakov @alext) изразиха мнение по темата и също ми наклониха везните към 23 мм.
И не, vgramatikov нямам в предвид теб трол, имаш адски добри кадри с птички и лисички, но моля те въздръж се от коментари по теми, които не те засягат. Като почна да питам дали да си взема 70-230мм или да пестя за 100-400 за wildlife, тогава може да ми дадеш меродавно мнение, не почакай - ти всъшност презираш кроп сензор.
И между другото, мерси и за предложените по-изгодни алтернативи, но цените всъшност на f/2 обективите са ми ок и повече компромис от това не бих правил. Voltrox-a изглежда интересен, но е много нов и няма достатъчно база с кадри от него, за да преценя дали ми допада рисунъка. А 1.4 биха били разумен вариант, ако бяха поне WR, но за почти двойна цена, по-бавен автофокус и без WR са deal-braker.
Публикацията е редактирана (25-06-20 15:55)
|
|