Автор: hotsnail
Дата: 14-05-20 12:27
ombre написа:
> Аз се чудя,тая простотия с
> баловете,що не я махнат.Не само за
> тази години,а ми по принцип да ги
> няма.То едно броене,едно
> свиркане,хиляди левове за рокля
> ,която се носи 2 часа и след това
> заминава в гардероба и до
> там.Пълна безсмислица,а на фона на
> пандемия,че и простотия.
Малко живях в Щатите и там имат балове също.
Тоя след 12-ти клас е най-пищен и голям и има подготовка, дрехи, фотографи, пръстени, фото албуми на випуска, бал във физкултурния салон на училището. Въобще голяма работа.
Ама освен него имат танци и събирания обществени и по-други поводи. Те някак нямат толкова големи тумби от семейство и близки приятели като повечето българи. За сметка на това имат много повече общностни събития и връзки. Примерно учителите в дадена област (5-6 училища) си организират срещи/вечери с официални дрехи подобно на бал формално събитие. Организират си танцови забави за града или областта. В училищата мисля, че си организират нещо като балове за учениците и на предните степени - след 4-ти, 7-ми клас. Организират се разни балове или формални вечери от разни фирми, политически, гражданки организации и т.н....Та има поне няколко други повода и то годишно да се облечеш в по-формални дрехи и да се почувстваш специално.....
При нас по-скоро имаме проблем, че са изчезнали тия събития по времето на социализма и е останал само абитуриентския бал. Дето казваш сега е на свинче звънче. Преди 44-та е имало и в България социални събития нормални.
Сега чета че има офицерски бал. Не знам дали има учителски, лекарски....
ние живеем в едно доста разбито и не добре функциониращо общество....
|
|