Автор: Offroad
Дата: 06-06-18 09:20
Я, наследник! Интересно. Събрали си, както сами казват, два обектива в един - 24-70 + 70-200. Обектива като mm наподобява този на RX10 II с разликата, че по-голямото му братче е с фиксирана бленда, но при условие, че стабилизацията позволява снимане от ръка от порядъка на 1/8, надали загубата на 'бленда и малко' ще е толкова осезаема? А тези, които знаят кога и как да ползват вградения неутрален филтър си носят и статив обикновено. Единствения продължаващ недостатък, който отчитам е липсващия weather sealing - като се сетя колко пъти съм сушил тези дребосъци дори при снимане на лек дъжд в планините, да не говорим като са попадали с мен в реката. Оказват се сравнително издръжливи, не са изгаряли, но неприятния конденз, който се образуваше между лещите беше доста устойчив. Последния път се наложи да го суша на печката в х. Грънчар повече от час. Така че ако и това добавят, камерката ще се превърне в почти незаменим спътник (за мен). За замяна на средния клас обективи е малко пресилено, макар че аз в момента точно за това ги ползвам - да запълвам празнината между 12-24 и >100мм.
|
|