Автор: baron_barbaron
Дата: 23-05-18 14:56
Ами без да твърдя на 100% че е така. Но аз си мисля, че тази система чете ттл данните от съответния апарат и ги преобразува в техен си "пакет" данни, който е заложен във всичките им "играчки" X-pro е ъпгрейд на X1T, без значение дали за никон, канон, сони... И за фуджи и пентакс мисля че има. Недостатъкът на X-pro е, че не може да се слага нещо отгоре му, а X1T има чехълче. Но във всяко друго отношение X-pro замества X1T. И веднъж конвертирани данните, за годокската система, те са си еднакви за останалите компоненти от нея :)
Да ограничението е само крачето на предавателя.. Ако ползваш сони апарат си вземаш X1Ts, X-pro/s или поне една светка която има вграден предавател и ТТЛ.. Например TT685s. ТТ600 работи с X системата, но няма ТТЛ.. Респективно тя може да свети с различна сила когато се управлява от някой от изброените компоненти, но закачена на апарата, си е само в режим "М"
Последната буква от модела, указва за коя система е нещото.. За това и ТТ600 няма буква накрая :)
Лично на мен много ми харесва концепцията им, а X-pro-то е направен изключително "френдли" и се работи адски лесно с него. X1T си работи ОК, но с това малкото диплейче, е сложна работа.. Кой параметър, за какво е.. Трябва да се помни :D
Публикацията е редактирана (23-05-18 20:50)
|
|