Автор: PIXEL5
Дата: 17-03-18 12:57
Привет.
Ето ви едно интелигентно решение: https://getmevo.com/
Камерката е малка но е изключително удобна. Цялото управление става през телефона - настройки и контрол по време на снимките.
до преди няколко месеца беше единствената камерка, която позволяваше стриймване едновременно във фейса, тубата, вимео, Перископ, инстаграм.
Има опция, която позволява запис на вградената карта. Тогава записа може да бъде и в 4К. Естествено от обективче като на телефон не можете да очаквате кой знае колко, но е много повече от прилично. Възможности за ръчни настройки, бял баланс, исо, скорост и още такива глезотийки.
Целия процес се извършва през лайфстрийм - където естествено трябва да си създадете профил. Има и възможност за безплатен такъв - естествено доста орязан. Ако си платите профила - минималната такса беше към 10 евро - ползвате всички опции на тяхната софтуерна платформа - която е нещо подобно на ОБС студио. Възможност да закачите колкото камери желаете и да ги управлявате през телефона. Прехвърлянето от камера на камера става с нежен преход - все едно съм си в студиото. можете да запомните няколко позиции предварително - примерно близки планове на отделни лица и да си ги активирате или сменяте само с докосване на тъча на телефона.
Препоръчвам камерката заедно с Мево Бууста - защото така можете да закачите и интранет кабел. От друга страна така се ползва още една батерия, доста по - голяма и на практика си обезпечавате до 10 ч запис.
Когато ползвам само камерката - мога да си я закача на хотшу-то на фотоапарата - в предвид размера и става супер.
Пропуснах - самия процес на стриймване става като се ползва нета от телефона или ако си имате допълнително бисквитка или друг доставчик. Според мен - изключително добро решение. Когато съм в зала - примерно концерт или нещо подобно - си я поставям на сцената и си сядам спокойно на мястото и си я командвам през телефона.
|
|