Автор: IDA
Дата: 10-11-17 20:30
"Аз наистина недоумявам как е възможно снимки, в които няма и капка артистизъм, да бъдат "обявени" за връх на "концептуалното изкуство".
Този път съм абсолютно съгласен с Ночев. Изкуството, независимо какво е, би трябвало да вълнува, да предизвиква някаква емоция, да подтиква към размисъл или поне да носи някаква естетическа наслада. Какво изкуство може да е това, което предизвиква единствено отвращение и позив да изпразниш съдържанието на стомаха си? Според мен, в днешно време, всичките тези жалки напъни, умело прикривани под гръмкото наименование "концептуално изкуство" не са нищо друго, освен доказателство за тоталната некадърност и безидейност на техните автори, както и неистовото им желание да се направят на интересни и да докажат себе си на всяка цена, показвайки нещо толкова гнусно и отвратително.
Дора93,
Ти като си такъв ревностен радетел/ка за концептуално изкуство, защо не покажеш нещо свое, което считаш за такова, че всички да ахнем от възхищение? Иначе, да се превъзнасяш по други автори, същевременно надсмивайки се над останалите, колко прости и невежи били и как понятие си нямали от "концептиално изкуство", това и баба го може.
|
|