Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Архив
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 "концептуална фотография"???
Автор: deusex   
Дата:   05-05-06 11:48

Здравейте :)
някои може ли да ми даде някаква информация за "концептуална фотография"? някакви снимки за такива примери?

Отговори на това съобщение
 Re: "концептуална фотография"???
Автор: icikonti   
Дата:   05-05-06 12:18

Преди 3-4 години беше много актуална тема в родното Отечество тази Концептуална фотография[smilie23] На Фотографски седмици-Пловдив и на Биенале на фотографията Плевен само от този род бяха нещата[smilie2] Аз лично съм изключително против това течение [smilie23] просто не ми подхожда на стила[smilie10]
Представлява поредица от снимки на една тема-Живота в дома ,и все от тоя род.Автора представя първоначалната си концепция във фотоесе приложено към началото на снимките и вътре обяснява какво е искал да каже.
Първо снимките са пълна статистика.Второ ако имат художествена стойност ,то тя се губи от общия замисъл-да е фоторазказ за нещо, пък било то и пълна безсмислица.Трето не е нужно при визуалните изкуства и художествената фотография ,да обясняваш каквото и да било за самата фотография,както е в случая.Има една прословута холивудска сентеция за правенето на филми ,която е в сила и при нас-"Не разказвай,а показвай!"Като се наруши този принцип ,обикновено става боза с лайна...Слава Богу , мисля,че на организаторите им мина настроението за такава"фотография".Някои могат да ме оборят ,сигурно са прави само в едно, че под слънцето има място за всички.А моето мнение е да се сместят някъде по-настрани и да си гледат концептуално свързани и взаимо обусловени картинки с информационно творческа цел-САмИ[beer]

Re:
Автор: samadhi   
Дата:   05-05-06 12:19

идея, замисъл на произведение на изкуството
https://photo-forum.net/static/forum/2006-05/epkw9728.JPG
http://www.afterimagegallery.com/dlhalsmanl.jpg

примерно нещо такова според мен

А и това което казва icikonti също. Фото-есе, Фото-разказ обединен около една обща идея, фотопублицистика

Публикацията е редактирана (05-05-06 12:25)

Автор: Frida   
Дата:   05-05-06 12:43

за мен това е концептуална фотография и това
вече доста го джвакам из форума този цитат на Ортега-и-Гасет, но мисля, че не вреди: "в началото художника рисува предмети, а после емоции и идеи", когато стегне до визуализиране на абстрактни идеи, тогава мисля, става дума за концептуална фотография ...

Автор: sounder   
Дата:   05-05-06 13:09

Misha Gordin

първа  назад  1     всички  напред  последна