Автор: icikonti
Дата: 05-05-06 12:18
Преди 3-4 години беше много актуална тема в родното Отечество тази Концептуална фотография На Фотографски седмици-Пловдив и на Биенале на фотографията Плевен само от този род бяха нещата Аз лично съм изключително против това течение просто не ми подхожда на стила
Представлява поредица от снимки на една тема-Живота в дома ,и все от тоя род.Автора представя първоначалната си концепция във фотоесе приложено към началото на снимките и вътре обяснява какво е искал да каже.
Първо снимките са пълна статистика.Второ ако имат художествена стойност ,то тя се губи от общия замисъл-да е фоторазказ за нещо, пък било то и пълна безсмислица.Трето не е нужно при визуалните изкуства и художествената фотография ,да обясняваш каквото и да било за самата фотография,както е в случая.Има една прословута холивудска сентеция за правенето на филми ,която е в сила и при нас-"Не разказвай,а показвай!"Като се наруши този принцип ,обикновено става боза с лайна...Слава Богу , мисля,че на организаторите им мина настроението за такава"фотография".Някои могат да ме оборят ,сигурно са прави само в едно, че под слънцето има място за всички.А моето мнение е да се сместят някъде по-настрани и да си гледат концептуално свързани и взаимо обусловени картинки с информационно творческа цел-САмИ![[beer]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley20.gif)
|
|