Автор: sirkhann
Дата: 06-11-16 11:05
Ако получиш два пъти пратка, я връщаш обратно.
Аз имах подобен случай - изгуби ми се пратка с доста неща вътре. Писах на следващия ден, след крайната дата. Изпратиха ми всичко повторно, на няколко пъти (по-малки опаковки). След още един месец се появи оригиналната пратка - обадиха ми се от пощата, че са получили кашон за мен, при който има разминаване в грамажа - нещо беше изпаднало. Видимо, нямаше следи от отваряне на кашона, но не беше стандартна кутия, а някакъв си техен стандарт и нещата се подаваха от процепите.
Реално, пратка над 40 евро се води колет. Трябва да се поръчва с по-скъпата доставка (експрес). Взимат ти 5 евро отгоре, но вече имаш тракинг и всичко. Аз предпочитам да си взимам подобни пратки от пощенската станция директно- първо, че няма да се уговарям с куриерите кога и как съм на адрес, второ - ако има проблем, можеш да откажеш пратката и тя се връща обратно без разходи. Иначе - плащаш обратно за тракинг и застраховка, а те ти възстановяват по-малка сума.
Ако пишеш на английски, те препраща към Индийския съпорт. Там не четат какво пишеш, директно ти изпращат нова пратка. Но друг път - ако пратката не дрънчи, я отказваш.
|
|