Автор: PhotoBo
Дата: 03-11-16 18:01
Проблема с фронт/бек фокуса не е проблем на Тамрон с който да се справят, а на съвместимостта между тяло и обектив. Подобен проблем се наблюдава с обективи и от марката Никон (Никкор), за това по-високия клас тела имат микро настройка на фокуса! В твоя случай най-добрата опция ти е покупка от БГ магазин, където ще можеш конкретно да тестваш фокуса на определената бройка! Плюс това имаш и сервиз на Тамрон, който могат да ти калиблират системата (мисля, че безплатно) и отгоре на това ще получиш 5-годишна БГ гаранция на самия обектив! Купувал съм няколко такива Тамрона, все втора ръка, от Англия и Германия, в това число и стабилизираната еерсия. Проблем съм имал само с един и той не беше във гокуса, а в това, че преекспонираше кадрите по някаква причина,т.е. меренето нещо не сработваше добре, докато го продадох и такъв проблем нямаше при новия сибственик, явно пак конкретно с моето тяло нещо не се разбраха. Ако беше с моторно тяло щях да ти кажа, че най-добрата версия на която съм попадал на този обектив е най-старата и безмоторна такава, made in Japan и такава да търсиш на старо, но за жалост в твоя случай няма да стане ако държиш на АФ, а и не се продава нова по магазините. Успех все пак!
|
|