Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Цена за Интериoрна фотография
Автор: dpfoto   
Дата:   16-09-16 15:00

Колеги. Ориентирайте ме.
От ... До...
Много благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Цена за Интериирна фотография
Автор: Frenchev   
Дата:   16-09-16 15:01

от 5 лева до 50 000 лева

Автор: georgioiv   
Дата:   16-09-16 15:05

Френчев, ко ще снимаш за 5 лева ми е интересно..

Неумело поставен въпрос. Без подробности никой не може да ти даде отговор различен от този на Френчев [smile]

Дата:   16-09-16 15:08

gorbi прав си от 50 до 50 000 лева :)

Колега, дай малко по конкретно. Има огромно значение какво, кога и как ще го снимаш.

Автор: BXMarkov   
Дата:   16-09-16 15:10

Слушай Frenchev и няма да сбъркаш [smile]

Има предвид, че ако снимаш офиса на комшийката, може и за 5 лв., ако е примерно престижна бизнес сграда с уникална архитектура и големи изисквания от клиента може да стигне до където си иска [smilie5]

Автор: demiman   
Дата:   16-09-16 15:38

Може и за без пари ... ако комшийката е по-дашна и наточена [smilie5] [cool] [smilie21] [beer]

Дата:   16-09-16 15:45

demiman, ако комшийките са като от твоя профил, може и фотографа пари да дава [smilie18]

Извинявам се за спама, ама докато колегата даде повече инфо.

Re: Цена за Интериoрна фотография
Дата:   16-09-16 15:47

Ок. 9 вили + рестурант. За всяка вила по 17 кадъра (включени детайлни снимки)

Ресторант 7 снимки.
10 дена ангажираност.

Клиента поема спане и транспорт.[shtrak]

Това достатъчно ли е като инфо

Дата:   16-09-16 16:09

Има доста неизвестни, с каква техника снимаш, с налично или допълнително осветление, тези бройки за одобрени кадри ли са или имаш карт бланш ти да избираш...

Съвсем хипотетично можеш да преговаряш или за цена на одобрен кадър или сума за цялостно завършен проект.

Подчертавам, че мнението ми е лично - не по-малко от 15 лв. на одобрен кадър или между 2000 и 3000 лв. общо за цялостен продукт. Не са рядкост клиенти с хотели да искат подобна работа за 300 лв. приготви се предварително с мотивировка [smilie18]

П.С. Забравих, че нищо не си показал за да се видят твоите възможности като фотограф, от това зависи доста, без да го приемаш лично определи си и на тази база цените.

Публикацията е редактирана (16-09-16 16:11)

Автор: iasen2   
Дата:   16-09-16 16:57

7 лв къщи за гости + 250лв за сайт

Автор: bg2014   
Дата:   16-09-16 16:58

Щом това ти е първата работа за пари .... цената не е важна. Трябва да си на плюс от цялата работа естествено, но с тези кадри ще правиш портфолио за бъдещи поръчки. Колегата Марков те е посъветвал добре, но ако ти е сефте дето се вика е друга бира. А пък ако е поръчка на приятел, познат съвсем отива на "договорка" работата.
Хубава поръчка си намерил. Дано успееш!

Публикацията е редактирана (16-09-16 17:01)

Дата:   16-09-16 17:52

Ако е качествено заснето не би трябвало да струва по малко от 1500 лева.

Автор: Yonko_Rusev   
Дата:   16-09-16 18:42

На мен ми е чудно защо 10 дни ще се снимат тия вили ? Да не би да са на някои Екзотични Острови и в тия 10 дни да е вкл.и времето за пътуване в двете посоки. За един ден една вила...вероятно така е смятан тоя срок ! За 10 дни снимане....хм...нещата са твърде сериозни според мен ! Това са реално 160 кадъра за заснимане плюс обработка /се предполага/ !Цената според мен трябва да започне от 100.00 лв. на кадър /без ДДС/ и в един момент да се стигне до някаква обща цена НЕ по малка от 10 000 лв. /без ДДС/ което си е реално чисти 1000 лв. на ден или 500 Евра ! Късмет от мен ! Ще следя темата с интерес че скоро ще снимам и аз един чисто нов хотел !

Публикацията е редактирана (16-09-16 18:43)

Дата:   17-09-16 10:01

Супер полезно инфо има до тук. Събирам инфо и от други колеги и познати. Но ми се струва не реално да искаш 300лв толкова много работа.
Реално не съм снимал до сега такъв тин. Но е предизвикателство за мен.
Имам д800 24-70/ 50мм. ръчни светки, моноблокове и всичко необходимо за контрол на светлината. Ако поема анагажимента ще споделям в темата како, как и ще питам.

[beer]

Автор: CDman   
Дата:   17-09-16 10:54

Цената на подобно нещо зависи само и единствено от клиента - в смисъл дали е в състояние да оцени труда Ви.

Подгответе се и за репликата:

"Като ми искаш 5 бона (примерно) за снимки дай да видя какво друго си снимал за толкова"

Успех! [smilie24]

Дата:   17-09-16 11:17

Автор: dpfoto
"Реално не съм снимал до сега такъв тин. Но е предизвикателство за мен."

В такъв случай, те съветвам да се придържаш около цената предложена от Frenchev.

Този проект за теб като първи е изключително важен и трябва да положиш максимално усилия. Първо огледай дадения обект/вила добре, дай си време, застани в различни точки и си набележи предварително ракурсите, не се стреми да вкарваш всичко в кадър, опитай се в снимките да придадеш атмосфера на мястото, оцени наличната светлина, направи пробни кадри(експонирането е важно)за да не се налага после да "вадиш" дълбоки сенки и да "търсиш" информация в преекспонирани участъци, където е сложна осветеността прави 2-3 кадъра с различна експозиция и ги стаквай. Не забравяй че важно е не само какво ще има в кадъра а и композиционно да е прецизен.
Няма да ти е лесно и предизвикателството е голямо, ако имаш амбиция да получиш качествен резултат.

Автор: Jk.freeman   
Дата:   17-09-16 11:34

Не по-малко от 10000лв...к'во прайте Вий бе хора...[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: ss_sgp   
Дата:   17-09-16 12:00

Ако се спазарят за повече от 500лв ще трябва да почерпи [smile]

Автор: bg2014   
Дата:   17-09-16 12:30

E... какво го направихте колегата?
Това са около 200 снимки. Като за първи проект (т.е е важен и за колегата, освен за клиента) минималната цена да сложи по 5 лв/снимка та си е над 1000 лева. За какви 300-500 лева говорите. И за какви 10000 лв говорите. Той клиента за 10 бона още един етаж на вилата ще вдигне....[beer] Интересна тема ....да убие скуката.

Автор: HP   
Дата:   17-09-16 12:49

Колко взимат в САЩ (лека справка) -начин на ценообразуване и цени в отделни щатове

Автор: ss_sgp   
Дата:   17-09-16 12:51

Цената от 500лв е съвсем реална ако е съобразена с очаквания краен резултат (средно ниво). С един широкоъгълен обектив в допълнение към посочения 24-70 ще може да се вмести в един ден. С минимална обработка е там някъде - 500-600лв.
Искам да видя как някой ще вземе 10 000лв за подобна задача [cool] [cool] [cool]

Автор: vkk1   
Дата:   17-09-16 13:20

тази стратегия:
"цената зависи само и единствено от клиента - дали е в състояние да плати"
ми изглежда досущ като на пазара:
дини и пъпеши без цена, определя се според това кой клиент с каква кола е спрял.
[smile]
Само информативно, аз от такива не купувам никога и директно подинавам към зарзавата с цена на него [smile]

Автор: Murnau   
Дата:   17-09-16 13:25

Само информативно, аз от такива не купувам никога и директно подинавам към зарзавата с цена на него

[smilie24]

Дата:   17-09-16 13:48

Стана весело накрая, но от това няма полза за тези, които ще търсят информация и за в бъдеще от подобни теми.

Материята не е никак проста за свободни упражнения от сорта 300-500 или 10000 лв. Когато се върши работа трябва да се подхожда професионално, в смисъл че се прави бизнес, а не ала бала и да се чешем клавиатурите. Всеки конкретен случай е за себе си. Винаги трябва да има пределна яснота относно цени на продукта и цели за които ще се ползва, при това преди поемане на ангажимента. Как и за какви цели ще се ползва продукта, тираж ще има ли или единични бройки.
Лично аз нямам много продажби,тъй като това не ми е бизнеса, но съм продавал единичен кадър на архитектурно студио (за интериор на фешън заведение във Варна) за 250 лв. с договор за еднократно ползване. Снимал съм офис сграда, с договор за ползване на избрани и одобрени кадри 15 лв./бр. за портфолио и 30 лв./бр. за презентация на моста при НДК.

За посочения проект, най-смешно звучи изказването да се "нащрака" за един ден, не че е невъзможно, даже може на място да се разтовари и картата при клиента,че да не се хаби време.[smilie5]

Автор: CDman   
Дата:   17-09-16 13:55

Малко аргументация от моя страна:

1-во
Това не е зарзават. Клиента плаща за нещо, което още не е видял.

2-ро
Няма клиент - няма поръчка.

3-то
(това е лично мое предположение)
Най-вероятно снимките са с цел реклама за курортен бизнес, който току прохожда т.е. няма никакви приходи. Инвестицията е голяма и клиента най-вероятно е на нула (ако пък е с кредит на минус)

От тази гледна точка не е оправдано да се иска "колкото в САЩ" защото най-вероятно при споменаване на подобна цена клиента си намира по-ефтин фотограф.

Относно заплащането - добре е автора да си сметне един сносен дневен хонорар 60-90 лева плюс някаква цена (колкото прецени)на кадър.

И пак казвам - не познавам клиента, но всичко зависи от него.

Още веднъж успех на автора ! [smilie24]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »