Автор: BXMarkov
Дата: 17-09-16 13:48
Стана весело накрая, но от това няма полза за тези, които ще търсят информация и за в бъдеще от подобни теми.
Материята не е никак проста за свободни упражнения от сорта 300-500 или 10000 лв. Когато се върши работа трябва да се подхожда професионално, в смисъл че се прави бизнес, а не ала бала и да се чешем клавиатурите. Всеки конкретен случай е за себе си. Винаги трябва да има пределна яснота относно цени на продукта и цели за които ще се ползва, при това преди поемане на ангажимента. Как и за какви цели ще се ползва продукта, тираж ще има ли или единични бройки.
Лично аз нямам много продажби,тъй като това не ми е бизнеса, но съм продавал единичен кадър на архитектурно студио (за интериор на фешън заведение във Варна) за 250 лв. с договор за еднократно ползване. Снимал съм офис сграда, с договор за ползване на избрани и одобрени кадри 15 лв./бр. за портфолио и 30 лв./бр. за презентация на моста при НДК.
За посочения проект, най-смешно звучи изказването да се "нащрака" за един ден, не че е невъзможно, даже може на място да се разтовари и картата при клиента,че да не се хаби време.
|
|