Автор: Emoxide
Дата: 28-07-16 18:16
Здравейте.
Приятеля го отвори пред мен. четящите глави са увредени механично. Отделно вероятно има и малки щети по самите плочи на диска.
Да, той определено не пожела да се занимава с тази специфична работа по ремонтиране. Просто не се нагърбва с такива задачи. Както и lamerko каза, по същия начин ми каза, че трябва да намеря абсолютно същия модел харддиск и да е от същата производствена партида.
Повредата установих в деня в който си ударих лаптопа.
както казах и по-горе, нещо ме вбеси, че тъчпада не реагираше. Не му е за пръв път. В пристъп на маймунски гняв, докато стоеше на леглото го ударих няколко пъти с пръсти по тъчпада - силно. Както и да е - потръгна после. Впоследствие бях оставил компютъра на една маса да си върви. Той си изпада в стендбай режим след време. На моменти се завърта диска и си стартира разни процеси - не съм наясно. Но същата вечер няколко часа по-късно, го чух че при поредното събуждане на харддиска започна да се чува тихо чаткане и стържене. Отидох и го изключих от старт бутона. Включих го пак - отново се чуваше чаткане и така на черен екран след около 10-ина секунди ми изписа че няма диск от който да буутне. пак го изключих от старт-бутона и при нов опит - същото. После го оставих окончателно, а на следващия ден го занесох при моя човек.
Той го закачил като външен диск - но безрезултатно. Осмелил се да го отвори, за да установи, че механиката е повредена и толкоз. Просто 2 от четящите глави не влизат между плочите а стържат външно.
Та или трябва да намеря абсолютно същия диск и в съответния сервиз да извършат трансплантацията или да забравя да ми се размине относително евтино. Така си мисля...
|
|