Автор: stef7
Дата: 28-07-16 15:54
Cinque Terre се обикалят само с влак разбира се, може и пеша който държи на продължително ходене в жега. С кола хич и не си помисляй, ще изгубиш маса време и нерви, паркингите са настрани извън селата, малки са, бързо се пълнят.
Идеята е да се паркираш извън Cinque Terre и с влакче да ги обикаляш както правят 95% от хората. Двете крайни точки на влакчето са La Spezia от изток и Леванто от запад.
Ние спряхме на паркинга до Гарата в Леванто. Ако идеш до около 9:30 сутринта, че дори до към 10 има места, след това паркинга се пълни и е на късмет да намериш място, трябва да чакаш някой да излезе. Паркинга в Леванто е с около 10-15 евро по-ниска цена на ден от тези които намерих по интернет в La Spezia. И на 20 метра от гарата.
За мен два дена са достатъчни, дори и да се прави преход между селцата. Особено по това време когато там е такава жега и тарапана. Красиво е но за мен прекалено туристическо вече, прекалено блъскано с хора. Може би вечер в по-късните часове когато хората намалеят и стане по-прохладно ще е приятно за разходки и снимки.
От приятел знам че от едното крайно село до другото крайно пеша нормален ход по пътеките е 4-5 часа. Според мен с колела ще е трудно, щото има много хора, малки деца, тясно е по пътеките, но може би има по-широки които стават. Това не съм го проучвал.
Инфото ми е от месец май тази година. Не съм нощувал там, ние бяхме за един ден само, цени на хотели или през airbnb не мога да кажа.
|
|