Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Cinque Terre
Автор: batgani   
Дата:   28-07-16 13:19

Привет съфорумци!
Планирам пътуване наесен до Италия и по точно в региона на петте селца.
Събрах немалко инфо от интернет,но друго си е някой,който лично е имал удоволствието
да посети това място,да помогне с препоръки и съвети.
Планирал съм 5-6 дена престой,последната седмица на Окт.Основното което ме измъчва е къде
да нощуваме.Набелязал съм няколко хотелчета в района на Портовенере и Ла Специя,като идеята е
да патуваме всеки път с кола.Мисля,че в рамките на 3 дена ще успеем да обиколим пеша или с
колелета и петте селца.
Ако някой е бил вече там,каде е добре да се нощува,в някое от селцата или както аз планирам,
в по голям град наблизо.Струва ли си пеша да се ходи до всяко едно място или два дена стигат
да се види най интересното.Може дори и хотелче да препоръчате,че в интернет всички са хубави.
Благодаря предварително за препоръки,съвети и впечатления!!![beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Cinque Terre
Автор: Nik1   
Дата:   28-07-16 14:03

влак

Автор: Nik1   
Дата:   28-07-16 14:04

На всеки 20 мин.

Автор: atrifonov   
Дата:   28-07-16 14:51

Преди две седмици се върнах от Италия, като няколко дни прекарахме в Cinque Terre- невероятна красота. Спахме в La Spezia, като наехме невероятен апартамент през Airbnb. Купихме си карта за 48 часа за неограничено ползване на влакчетата до 5-те селца- 28 евро на човек, като в цената влиза и wi-fi( който не струва), а също така и таксата за еко пътеките между селцата- да пътеките между селцата са платени[smilie24]

Дата:   28-07-16 14:53

Ето няколко мои снимки от там

Cinque Terre

Автор: Nikolas666   
Дата:   28-07-16 14:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-07-16 15:08

само да вметна, че пътуването с кола през самите селца не е добра идея

Дата:   28-07-16 15:14

Невероятни снимки[smilie24]
Значи,ако правилно разбирам,влакчето предлага повече възможности
отколкото с кола.Знам,че с кола не се стига до центъра на всяко село,
основно е пешеходна зона,но мислех,паркирам някаде и после пеш или
с колело.
Казваш 48 часа,достатъчни ли са... и какво всъщност се прави,влак от
Ла Специя и спирка в всяко селце,снимки,разходка и обратно.

Дата:   28-07-16 15:29

Да, с влак от La Spezia, до което искаш селце. Влаковете са през 15-20 мин. Готин плаж има само в Monterosso al marre

Автор: stef7   
Дата:   28-07-16 15:54

Cinque Terre се обикалят само с влак разбира се, може и пеша който държи на продължително ходене в жега. С кола хич и не си помисляй, ще изгубиш маса време и нерви, паркингите са настрани извън селата, малки са, бързо се пълнят.

Идеята е да се паркираш извън Cinque Terre и с влакче да ги обикаляш както правят 95% от хората. Двете крайни точки на влакчето са La Spezia от изток и Леванто от запад.

Ние спряхме на паркинга до Гарата в Леванто. Ако идеш до около 9:30 сутринта, че дори до към 10 има места, след това паркинга се пълни и е на късмет да намериш място, трябва да чакаш някой да излезе. Паркинга в Леванто е с около 10-15 евро по-ниска цена на ден от тези които намерих по интернет в La Spezia. И на 20 метра от гарата.

За мен два дена са достатъчни, дори и да се прави преход между селцата. Особено по това време когато там е такава жега и тарапана. Красиво е но за мен прекалено туристическо вече, прекалено блъскано с хора. Може би вечер в по-късните часове когато хората намалеят и стане по-прохладно ще е приятно за разходки и снимки.

От приятел знам че от едното крайно село до другото крайно пеша нормален ход по пътеките е 4-5 часа. Според мен с колела ще е трудно, щото има много хора, малки деца, тясно е по пътеките, но може би има по-широки които стават. Това не съм го проучвал.

Инфото ми е от месец май тази година. Не съм нощувал там, ние бяхме за един ден само, цени на хотели или през airbnb не мога да кажа.

Дата:   28-07-16 16:34

Благодаря за препоръките приятели.Сега поне знам,че решението е с влакче.
Колелетата отпадат,остава варианта пеша за ден или два.
Относно времето,края на Окт. не мисля,че ще е много горещо.
Сега остава и хотел да намерим,че времето лети.
Мислим и до Флоренция да отидем за ден,но мой познат ме убеждава,че
много повече си струва Сиена.
Някой с впечатления...

Дата:   01-08-16 13:12

Октомври предполагам ще е много добре.
Ако си изберете някое от селцата за спане може да видиш за паркинг около него. Всяко си има поне един паркинг и през Октомври ще има места според мен, не е задължително да оставяш колата в Леванто или Ла Специя.

Бях и във Флоренция и в Сиена. И двете си заслужават. Флоренция май месец беше тарапана, която бих желал да избегна, но се надявам Октомври да е доста по-спокойно. На мен Сиена ми допадна с една идея повече, просто защото беше по-спокойно, по-човешко. Тълпите туристи като мен :), развалят впечатлението от тези невероятни места и градове. Но не бих прескочил Флоренция. В никакъв случай. Ако ще и един ден да и отделите, струва си.

В Сиена опитайте Panforte, на външен вид прилича на нашата нуга халва с фъстъци но като вкус и съдържание няма нищо общо. Ще го видите по магазините за традиционни местни храни и вина, сладкарниците.

Дата:   01-08-16 14:16

Благодаря отново!И да искам,повече от ден не може да отделим за Флоренция
,както и един за Сиена.Планирах 5 дена,но мисля че ще добавя още един.
Нощувките сигурно ще са в района на Ла Специя,че условията са по добри,
а да се местим от място на място е стрес.Вече съм изготвил план,дано времето е с нас.

Дата:   01-08-16 15:04

Достатъчно е. Има време да се видят основните забележителности в града и една две да се разгледат в детайли, като примерно да влезете в катедралата. Така или иначе след 2-3-4 часа разглеждане и трамбоване човек обикновено изключва и му се иска да прекара останалото време на чаша бира в някое заведение. :)

Бяхме един ден във Флоренция и половин в Сиена. Другата половинка от втория ден деня отиде в Сан Джеминиано и Волтера.
Тъй като при нас акцента беше повече на Тоскана избрах Montecatini Termi за спане и изходна точка. Това е много удачна тактика, мога да го потвърдя. Цените са съвсем прилични и разстоянията приемливи.

Пейзажа и светлината в Тоскана са вълшебни. Не случайно я снимат толкова. Градовете са интересни, но за снимки ако има начин бих отделил една седмица за Тоскана. Да сърцезавам и снимам хълмовете с къщи на върха и път до тях с кипариси от двете страни. И да отседна в някоя от тези къщи, защото не малко от тях са къщи за гости - предлагат спане и храна. Довечера може да постна няколко снимки.

За Флоренция оставих колата и пътувахме с влак. Централната гара е недалеч от центъра и забелижителносттите. Билетите бяха около 11 Евро на човек отиване и връщане. Приятел ме предупреди да не влизам с кола в централната част на града, защото е кошмар, паркирането е трудно и скъпо. Затова прецених, че вместо да оставям колата на отдалечен паркинг за 20 евро на ден и да ползвам градския транспорт, ще е по-бързо и по-евтино да пътувам с влак. Но ако сте повече хора и отседнете в Специя, колата ще е по-изгодно.

Инак винаги предварително си набеляавах на кой паркинг ще оставя колата, когато отивам в даден град. Намирах ги по интернет, защото в движение е много трудно и риска да се изгуби много време и малко пари е голям.

Автор: dima_s   
Дата:   02-08-16 14:46

Здравей. Ние бяхме март месец и спахме в B&B в Монтеросо ал маре - ако идваш от Генуа е първото селище. То е по удобно и за колата, оставя се на паркинг, който е близо до центъра, а има хотели, в новата част, които са и с паркинг. Придвижването, вече са ти казали - влакче, с кола е убийствено бавно, трябва да се връщаш почти до магистралата за всяко едно от тях. Приятно изкарване.

Дата:   02-08-16 19:41

Stef7,Dima_s,благодаря ви мили хора.Монтеросо не е лоша идея,трябва
да го обмисля,макар че клоня към Ла Специя,Портовенере че е по близичко
до Флоренция.Минаваме през Генуа,така или иначе,живеем в Германия и
оттам ни е пътя.Дори Генуа ми отпадна като спирка,не видях нищо,което
да ме грабне.За сметка на това ще спрем в Портофино,по препоръка на приятел.
Надявам се да случим на хотел,паркинг и закуска са задължителни,а
иначе ще се храним навънка.Мисля че ще сме доволни,района съм си го заплюл отдавна.

Автор: dima_s   
Дата:   02-08-16 23:29

Тъй като имахме само една нощ за 5 terre, спейки в Монтеросо, взехме влакчето и за около 20 минути стигнахме в Риомаджоре - последното от градчетата. След като го разгледахме се качихме за следващото селище и после следващото. Влакчето, въпреки че се придвижвахме много бързо защото върви покрай морето, беше разочарование за мен - движи се в тунел. За ядене - не може да не опитате типичните за областта - trofie con pesto alla genovese. :)
Относно Флоренция - един ден за нея няма да ти стигне, има много какво да се види, зависи на какво наблягате. Ако сте вечер по залез - непремено се качете на Piazzale Michelangelo - от там се вижда залеза над реката Арно, Ponte Vecchio, цяла Флоренция, красиво е. Но един ден за този град е много малко.
Сиена е много по достъпна за един ден, красива е, а под нея е Val d'Orcia - тези вълнисти хълмове с тук таме някоя сграда с кипариси по пътя, водещ до нея - няма как да не си виждал снимки. Но това което искам да ти препоръчам е едно градче, преди да стигнеш до Флоренция, казва се Lucca. Ако искаш да видиш средновековен град - този е типичният - затворен в крепостните стени, влиза се през огромни порти - пеша. За него от магистралата се отклоняваш за съвсем малко. Заслужава си - ако искаш да видиш и музей на мъченията по време на инквизицията - има го, доста ме шокира ...

Дата:   04-08-16 01:21

dima_s,eто затова реших да споделя и помоля за съвети тук в форума.
Лука,градчето,веднага го разгледах и мисля да го включа в маршрута.
Ще го комбинирам със Сиена и Пиза.Относно Флоренция,един ден е максимума.
Основната цел е района на 5тте селца.Лука между другото ми напомня за Соаве,
градче недалече от Венеция,жестоко е.
Ще видим,дано времето е с нас.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »