Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Изкарват ли се пари от facebook???
Автор: shagy   
Дата:   20-07-16 23:50

Гледам, че вече масово фейсбук ме залива с всякакви страници от рода на "ивофотографи", "дидофотографи" и прочие.
Интересното е, че някои от тях имат по над 7,8 000 харесвания. Някои от страниците ми излизат често пъти в информационния бюлетин, и над тях пише - sponsored
Стана ми интересно, изкарват ли собствениците на тези страници някакви пари, та фейсбука ги спонсорира. Вярно, че хората имат интересни пейзажи, снимки от високо, планини, реки, морета, но ми стана интересно, дали фейсбук плаща на авторите, че имат толкова голямо популярност.

Отговори на това съобщение
 Re: Изкарват ли се пари от facebook???
Автор: e-design   
Дата:   21-07-16 00:02

Изкарват се ... основно от Цукърбърг и [thankyou] ЦРУ ;-) и ги вадят от моя и бъдещ твой джоб ;-) Колкото и да не си съгласен, това те чака ;-)

Автор: tziko   
Дата:   21-07-16 00:23

Както се казава:
- Вярно е! Ама не е Москвич, а Волга и не го спечелил ами го блъснала!

Автор: iavorianev   
Дата:   21-07-16 00:30

Sponsored, означава че собствениците на страниците са си платили за рекламАта. За 5 долара например ти дава таргет на достигнати хора около 1000 човека. Тоест точно наобрстно на това дето ти си мислиш- не Шитбука ги спонсорира, а те него

Автор: petrov88   
Дата:   21-07-16 00:37

Пробвах го тоя номер с няколко снимки за да видя има ли смисъл. Точно за 5 долара, публикация ограничена до 40км (че да хвърли сянка и до Пловдиву :D) с времетраене 4 дена или по 1.25 на ден. 5539 достигнати души. Спонсорирах и 2 по 1 долар на местна почва :D Абе, добре е, а най- добре е, че парите не ги даваш веднага а на определено число от месеца или като натрупаш някакъв лимит, но не след определената дата.
Може и по всяко време да прекратиш промото, като ще ти вземат накрая само похарчената сума (смята се центове на ангажирани хора)

Автор: Stoi2   
Дата:   21-07-16 00:45

http://i.imgbox.com/Qgp4Uxlu.jpg

Публикацията е редактирана (21-07-16 00:49)

Автор: vkk1   
Дата:   21-07-16 01:41

Аз вече съм малко в страни от тези неща, ама да кажа това, което е работило при мен в годините, не знам сега след промените вече как са нещата с фб, но:
- тези реклами във фб не са достатъчно таргетирани и трафикът, който получаваш е до голяма степен талаш, трябва да предлагаш наистина някаква ширпотреба, за да имаш успех, например от рода на разни лигави семейни фотосесийки с отстъпчица, или бебешки снимчици и т.н., ако мислиш да предлагаш например сватбена фотография, не виждам как ще стигнеш до твоите хора и ще ти изцоцат стотинките най-вече конкуренцията за да види какво предлагаш [smile] Същото, което правиш и ти в момента, кликайки на рекламите им просто от интерес. Отделно такъв тип реклами са и насочени и ще ги виждат основно хора, които вече са харесали фотографски неща - т.е. конкуренцията ти [smile] Файда - зеро.
- това, което е работило при мен много силно е реклама в специализирани фейсбук групи. Плащах по спомен 5 кинта за линк в избран час /обикновено 20:00/ в група от рода на 300 000 човека и дърпах трафик от тях едно 20 000.
Т.е. ако предлагаш сватбена фотография, търсиш групи от рода на "подготовка за сватбата" [smile] пишеш на админа, спазарявате се колко ще ти струва и екшън.
Ако предлагаш детска фотография - търсиш група с мами [smile]
Иска се да отделиш малко време, но работи /еше/ безотказно [smilie24]

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   21-07-16 01:50

Изкарват се- затваряш фейсбук и отиваш на работа ! [smilie25]

Дата:   21-07-16 01:52

Само да добавя, че почти всички, да не кажа всички подобни вирал групи /от рода на "Усмихни се, утре ще е по-зле" и подобни [smile], фен страници и какви ли не, се създават основно с такава цел. Никой не поства статуси като изоглавен по цял ден за слава. Аз във фейсбук влизам веднъж на 5 дни, но за съжаление имам известна представа за нещата, колкото и да не ми се ще.

Автор: Denis_Radikov   
Дата:   21-07-16 08:19

fast_eyebrow написа:

> Изкарват се- затваряш фейсбук и
> отиваш на работа ! [smilie25]

[smilie24] [beer]

Автор: iasen2   
Дата:   21-07-16 09:21

Виждаш реклами на "ивофотографи", "дидофотографи" защото лайкваш фотографски страници, кликаш на снимки и т.н.

Фейсбук затова решава, че се интересуваш от "фУтография" и ти пробутва реклами за фотография

Аз отдавна съм спрял следенето на колегите любители, дразня се от техните снимки, изобщо не ме интересуват залези край морето, кифли по плажа и т.н. Затова и фейсбук не ми пробутва такива реклами.

Накратко ти обясних как работи рекламната мрежа на Фейсбук [smilie5]

Ако си гледал филма за създаването на фейсбук - основната идея беше, че хората се интересуват от това, което пряко ги засяга. Ако не са снимки на техните деца, то едва ли някой ще се интересува от твоите снимки и ще клика на тях и коментира. Аз този социален експеримент го проведох миналата година с проекта ми "Майки и дъщери" и точно това се получи

Дата:   21-07-16 11:28

може би не ме разбрахте правилно.
Интересно ми е, дали хората с много харесвания на личната си страница или много участници в техните групи по интереси, печелят пари от това, защото гледам че има фотографски групи от по 20, 30 хиляди участници

Дата:   21-07-16 11:59

много добре те разбрахме.
Ще обясня и алгоритъма за риича
Ако имате страница с 10000 фена и публикувате нещо в нея, то публикацията ще стигне до максимум 10%. Най често е 3-5%
Сиреч до 300-500 човека
Ако някой почне да пише коментари или лайква, то риича се увеличава по някакъв алгоритъм на фейсбук.

Така или иначе зависи от това което продаваш. Ако продаваш сватбена фотография , човек се жени не много често. ако продаваш детска или бебешка фотография то може да имаш по голям успех.

Аз лично нямам никаква ползва от фейсбук страницата си понеже таргета ми е много различен.

Практиката е доказала, че реклама на самата фейсбук страница не е ренабилна поради горе посочените проблеми с риича. По ренабилно е реклама на сайт , плащане на клик. Или на импресия , ако рекламираш локален бизнес, примерно фотостудио .

И още - никой не търси бебешка фотография в Гугъл , затова рекламата е във фейса. Обратно - за сватбена фотография боя реклами е в Гугъл понеже търсенето там е голямо.

Публикацията е редактирана (21-07-16 12:02)

Дата:   21-07-16 14:31

Аз си мислех, че като имам собствена група или страница, с да кажем 20, 30 хиляди човека в нея, получавам някакви пари от реклама...
Че иначе не мога да разбера, какъв е келепира на хората, да си губят сума часове в денонощието да поддържат страници като МОТИКАРЯ, СПИНДЕРМАН и други

Автор: petrov88   
Дата:   21-07-16 14:39

Mотикаря, спиндерман и разни други са (все още) поле, където някой да си излива простотията в случая. Страниците от рода на тази "Усмихни се, утре ще е по-зле", която vkk1 спомена едно време също бяха такива, но започнаха да стават все по популярни и някои хора и организации видяха възможност да рекламират в тях. Други подобни страници направо ги купиха, преименуваха и вече се ползват единствено с рекламна цел

Публикацията е редактирана (21-07-16 14:40)

Дата:   21-07-16 14:43

хихи, и това ще ти обясня :)
много добре се печели от реклами в големи страници
Примерно аз си плащам на администратора на страницата за да пуснат публикация в страница с 200000 фена. Публикацията стига примерно до 2000 човека . Затова като харесаш страница с вицове после почваш да виждаш и рекламни постове от същата страница.

Публикацията е редактирана (21-07-16 15:35)

Автор: burningice   
Дата:   21-07-16 14:49

facebook стимулира бизнесаа на хората, които печелят от фотография.

Дата:   21-07-16 19:20

колега, ти май не четеш, мисля ти обясних механизма.
Ти хубаво планираш 30000 човека, ама за целта щи ти трябват сериозни вирални скриптове или доста популярен сайт, за да ги набереш.
Всеки си мисли, че всичко в нета е просто така - щрак и говото - имам сайт или фб страница и съм в бизнеса.
Страници-масовки на английски с основно британци, американци и подобни с над 100 хиляди човека - се продават за суми, които доста от фотографите тук не изкарват и за година.
Следователно има и хора, които само с това се издържат.
Източникът на трафик е НАЙ-ценното нещо в интернет, което можеш да притежаваш.

Дата:   21-07-16 20:15

Така е , трафика е пари . то и тук страниците са по около 1 до 3 ст на фен

Автор: PhotoBo   
Дата:   21-07-16 22:10

Имам приятел, за който фейса е пълен таш*к, но въпреки това има профил в соц. мрежа. Често като седнем на маса и някой си извади телефона и вземе да цъка във фейса той го пита що се хаби и си губи времето. Следва неустоима оферта, в която самия той предлага да си продаде личния профил във фейса, като го хвали като добре разработен, с неустоима (негова) профилна снимка и много дами сред приятели [smilie5]
Накрая всичко свършва със смях и който се усети продължава да си пие, да си хапва и да си живее реалния живот, а който не разбира майтапа продължава да живее виртуално и живота му се оценява в лайкове и сърцераздирателни постове, за които никой хич не му дреме [smilie3]

Автор: lamerko   
Дата:   21-07-16 23:13

Изкават се ве... някои станаха милиардери с него :)

Дата:   21-07-16 23:34

Не знаех, че се плаща на администраторите на групите, за да се пускат платени публикации. Това регламентирано ли е от фейсбук, или се случва в споразумение между двете страни - собственикът на страницата и човекът, който иска да рекламира в нея.
Наистина ми стана интересно, защото досега в страницата на Спиндерман не съм видял реклами.

Автор: GZS   
Дата:   22-07-16 00:33

Авторе прочети и разбери какво означава SEO, след което може да получиш отговори за това което питаш! Само да загатна - добре организирано и добре изпипано това е най добрия метод за изкарване на дивиденти (най-вече пари, то друго като се замисля няма :)), било то като рекламиращ или като рекламодател! Ако някой се опитва да ти втълпи идеята, че не е така, то той сериозно живее в друг свят - попитай го в кой!!![shtrak]

Публикацията е редактирана (22-07-16 00:35)

Дата:   22-07-16 07:39

e щом ви е станало интересно можете да разгледате форума на предприемач - https://www.predpriemach.com/

Автор: dorascal18   
Дата:   28-07-16 15:31

Искам да кажа за така наречените платени лайкове. Една моя позната ,която не и върви много във фоогорафия реши да си плати страницата за да има много лайкове. За един ден и станаха 2500/ от 100/ -но най смешното от всичко е че веднага се разбира,че страницата е платена за тези лайкове.Защото под снимките и виждаш само по един два лайка а виждаш 2500 фена [smilie25] . Оставете страниците ви да се развиват нормално.Ако сте добър фотограф,фенове ще има.Ако ли не -не си дайвайте парите за глупости.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »