Автор: lamerko
Дата: 17-05-16 23:38
Има си закони за финансови операции, които могат да се групират в няколко групи. Най-агресивни са тези, насочени за американци и канадци (заради двойното данъчно облагане), а след това - за ЕС. Общо взето са дефинирани няколко прага, за които изискват съответния наредител да достави определена информация, която е нужна за "борбата с укриването на данъци". При малки суми по принцип няма проблеми, но от сайтовете няма как да знаят колко ще печелите. Отделно всеки цент се води доход, който следва да декларирате. А в много държави укриването на доходи, без значение от стойността им, е престъпление и респективно може да влезеш в затвора за сравнително малки суми. В контраст на това аз не съм чувал някой да е бил дърпан в България по този параграф, освен ако не е получавал разни помощи с декларация, че няма странични доходи :)
За документите - не е само при нас това сканиране. Не знам колко от вас знаят, но във Великобритания НЯМА лични карти. Имало е до преди няколко години, но те са били унищожени, а централната база изтрита след съдебно решение, което постановява, че има твърде много лични данни на личната карта и се злоупотребява с тях. И понеже тения NIN също не носи персонална информация (за разлика от американския SSN) и не може да се използва за идентификация, то за да си откриеш сметка, да вземеш кредит или дори телефонен план става малко шантаво... аз като много други се принудих да си извадя тамошна шофьорска книжка, която да ми служи за личен документ. Та... и там искаха да снимат книжката, че и българския ми паспорт :)
|
|