Автор: vladx
Дата: 12-04-16 17:15
Здравей, forfisher! Имам личен опит с олимпуса. Снимах около месец с него. Причината да снимам толкова малко с него е че ми беше предоставен да изкарам една почивка с него. Моментът, в който трябваше да го върна, беше доста неприятен за мен. Не исках да се разделям с това апаратче. Апарата лично за мен е повече от чудесен! Снимах с него с китовия му обектив и 45 f/1.8
45 ф/1,8 за мен е най-качествения от евтините обективи, не само на Олимпус, но и на други безогледалки. Разбира се че има и по-хубави, но не са и по-скъпи. Аз говоря за качественото от евтините!
Съвета на 1swamp2frogs, до някъде е прав в логиката си, но не и в примерите си!
Olympus E-M10 + 14-42mm f/3.5-5.6 II R MSC - е по-евтин от изброените по-горе, които не биха преразходили по качество олипуса, освен LX100.
Сонитата от RX100 серията са с доста слаби визьори в сравнение с този на М10 и LX100. А и като картина, не бих казал че са нещо повече.
Canon-а, даже е и без визьор, а повярвай ми - удобство си е!
Ако искаш по-евтин евтин компактен фотоапарат от LX100 и пак да е с хубав обектив, това е Olympus Stylus 1S
Вярно, матрицата му е по-малка от на фотоапаратите изброени, по-горе, но пък е с доста приятен обектив. 10Х и бленда 2.8 по цялата дължина! Картинката му е доста добра, въпреки по-малката матричка.
Имай на предвид че изписаното по-горе от мен, смея да го твърдя на база личен опит, а не предположения и четене на форуми, гледане на тъпи ревюта промиващи мозъци и тем подобни ! През ръцете ми е минало доста техника, която да тествам НЕ за 5 минути!
Успех. Ако имаш някакви въпроси, питай :)
Публикацията е редактирана (12-04-16 17:28)
|
|