Автор: kvakioh
Дата: 18-02-16 23:30
И аз да се включа. Наистина до известна степен по-мощните УВ лампи може да увредят до известна степен пластмасата. Може и без фолио да се покрие, просто с хартиена лента на 1-2 слоя пластмасата, ще предпази.
Имам един мой Токина 80-200/2.8 и една друга, която трудно, но успешно продадох.
Моят започна преди 2-3 месеца да вади някаква мътна картинка и видях, че са гъби. Между задните 3 лещи са, те са слепени с цимент и един вид капсуловани помежду си в една група. С мощна лампа UV точно от едни биолаборатории в сградата, където работя уж се справих, но останаха малко като петна отвътре. С перхидрол 30%, извадена групата лещи както си е капсулована 5 дни и сега почти няма нищо, лещите въпреки че са капсуловани, се проясниха до свръхблясък, без да се наруши покритието им. Греенето с лампата беше 1 час всеки ден в продължение на 3дни. А сервизи сериозни и с големи претенции ми отказваха и препоръчваха в ебей да продам за 100-120 паунда, заради гъбите. Е, справих се за почти без пари, заради безплатаната химия и лампата назаем. ЗА съжаление нямам картата памет с кадрите, когато беше мътен образа...Но сега са доста добри снимките. Не нястоявам или да карам някой да го прави, споделям как мой обектив, който си остава мой на собствен риск, вместо да го продавам си го реших проблема сам.
|
|