Автор: PhotoBo
Дата: 20-02-16 15:35
Какво да ви кажа, аз съм предубеден, признавам си! Едно време (5-6 години), като чуя Сигма и въобще не исках да приближавам и то най-вече заради проблемите с фокуса наблюдавани при определени обективи и тяхното използване с определени тела. Сега обаче леко полеко си сменям нагласата. АРТ обективите от марката са най-интересните за мен, в това число и сравнено с други производители. Нямам опит с тях, освен няколко кроп обектива, а АРТ сетията ме впечатлява най-вече от видяното в нета - още едно признание
За мен те обаче с последния си 50-100/1.8 + 18-50/1.8 направо завършиха мечтата на някой любител на светлосилата за кроп, като мен. С тези двата обектива или 18-35/1.8 + 50-150/2.8 и 30 или 35 и/или 50 ф1.4 човек може дълго да задържи покупката на нещо друго и да има алтврнатива за голям спектър от различен жанр фотография при кроп сензора. Иначе все още чакам да избухнат така здраво и при фф, защото за сега силата им не е отправена основно там. Така или иначе съм щастлив, че марката е на пазара и продължава да изненадва и да твори в правилната насока, според мен!
|
|