Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Застъпничество и солидарност към открадната снимка на колега.
Автор: КАНЮВИГЙ   
Дата:   13-02-16 15:18

Поради изнесените факти за открадната снимка на човек от този фото форум апелирам :

1. Хората ръководещи този сайт да проверят изнесените в темата
(пусната на 13-02-16 15:01) факти и да застанат зад авторът на снимките, като заявят от името на този форум, че застават зад него и използването на снимки без съгласието на авторът им ако същевренно той покаже оригиналите и е готов да защити направените от него снимки.

2. За тази цел приветствам публикуване на обявление в защита на авторът на снимките в социалните мрежи от името на този форум.

3.В защита на авторът тук има хора готови да застанат с името си.

Отговори на това съобщение
 Re: Застъпничество и солидарност към открадната снимка на колега.
Автор: hemilio   
Дата:   13-02-16 17:22

[smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: Saxon   
Дата:   13-02-16 18:14

Много неграмотно написано, прави лошо впечатление.

Автор: Admin   
Дата:   13-02-16 18:27

Хората, ръководещи този сайт отдавна са говорили с автора на въпросната снимка и той се е посъветвал с тях. Ако той желае нещо ще се обади отново.
Също така са помагали на доста други автори, имащи нужда от такава помощ, когато се стигне до съд и съда изисква мнение. Освен това са осъдили успешно няколко фирми за кражба на снимки.
Също така преди време имаха мащабна кампания в тази насока:
https://photo-forum.net/static/razni/stop.htm

Автор: georgioiv   
Дата:   13-02-16 21:05

Авторът на тематат, да се научи да пише, да не става за смяхът.. [smile]

Автор: colorphoto   
Дата:   13-02-16 21:50

Спамерите дежурни,поне да бяхте конкретизирали къде е дразнещата грешка в правописа,а не да се обаждате като последна инстанция не по въпроса от темата!

Автор: мара   
Дата:   13-02-16 22:00

аз видех само прекалеване с пълния член :)

Автор: sherbit   
Дата:   13-02-16 22:36

Nabis спечели ли абсурдното дело?

Дата:   13-02-16 22:50

не...загуби го май! с/у прасето пеевско и срещу свиня му майка не мож се излеза.

Дата:   14-02-16 11:28

Оставете неточностите, важно е какво мисли човек със сърцето си и до колко може да го приложи.

Става въпрос за кауза, подкрепа и гражданска позиция, каквато заявяват много предавания, не е необходимо да се чака, на човекът сега му трябва адекватно някой да застене след него. [smilie24]

Много моля към заяждащите се : не превръщайте този форум в селска губерния, от която всеки качил са покрива на джибка може да се провиква и дава оценки, като не ти харесва го поправи, ама по-важното е КАЖИ ЗАСТАВАШ ИЛИ НЕ ИЛИ ПРОДЪЛЖИ ПО ПЪТЯТ СИ БЕЗ ДА СПАМИШ.

Автор: asahi   
Дата:   14-02-16 12:55

Защо търсите справедливостта по медиите? Това са отношения между двама човека и се уреждат в съда. Ако сте свидетели по делото идете там и дайте показания. И да заставаш, и да не застава= - това няма юридическа стойност, няма да промени нещо в спора между двама човека.

Автор: camelasign   
Дата:   14-02-16 14:24

Кражбите на снимки са ежедневие. Няколко мои бяха прикрепени ( и продължават да са там) в блога на Иво Инджев към негова статия. Писах му 3 пъти, със съвсем учтива молба или да ги премахне или да заплати използването им. Без отговор. С ФБ групи или неизвесно от кой притежавани е.медии е ясно, че не може да се разбере кой седи зад тях...и на такива съм писал без резултат и отговор. Но постъпката на Инджев е показателна, и ако някой тук има възможност, то да му предаде лично моето отвращение.

Дата:   14-02-16 21:06

аз по никой начин не мога да имам категорична позиция.
в едни случаи съм солидарна с автора, в други - обратното. не знам с иво инджев къф е случаят, но мога да кажа от личен опит, че човек НЕ получава реално всички съобщения в сураттефтеря. ако не сте приятели - хептен! на практика - изобщо няма да види, че някой му е писал, освен ако случайно не влезе внеква странична папка "други". съвсем случайно съм попадала на писма отпреди година, че и нагоре. не знам и за какво точно става дума.
аз нямам нищо, ама НИЩО ПРОТИВ някой да си илюстрира статии, пътеписи, некви песньовки и квото и да било там с мои снимки. виждала съм си снимки къде ли не, но винаги по случайност или щото някой ми е казал/показал. е, имало е и бездарни, и безмозъчни неща, дето някой е наврял в тюрлю-гювеч някакъв и мой кадър...ми нека.

ся...нормално и човешко е да потърсиш автора на снимката и да го споменеш. понякога съм пускала някакво много интересно изображение в общественото пространство, без да му знам автора, ама барем това споменавам. и обикновено даже после го научавам, щото се намира следотърсач, дето се справя по-добре от мен :)

Автор: batsali   
Дата:   14-02-16 21:14

Ами да, общо взето тва е.

Дата:   14-02-16 21:20

В блога на Инджев има форум. Там написах също съобщение под статията, съвсем културно, което беше изтрито от админ. Написах го пак, пак го изтриха. Писах на страницата му, получих бан...е тва е случая. Снимките ги има в е-медия, която ме пита може ли, не може ли, и ми публикуваха името. И от там да са взети, името си е написано...телефон му пратих и всичко за връзка...няма реакция. Беше преди 1 година

Публикацията е редактирана (14-02-16 21:27)

Автор: bam-bam   
Дата:   14-02-16 21:39

От известно време, когато поучаваш съобщение от непознат/НЕприятел у фейса ти излиза че имаш мсж рекуест и да го одобриш-приемеш или да го отхвърлиш.
Явно хората доста са поревали за този проблем и вече е оправен.
Няма как да не види, че някой му е писал.

Дата:   14-02-16 21:44

може и така да е...ама в случая явно си е било злонамерено...
вероятно смята, че щом е качил снимката с името на автора, това изчерпва нещата. аз нямам понятие как е уредено подобно нещо.
когато го правя аз, приемам, че със споменаването на името нещата приключват, защотот не го ползвам с комерсиална цел.
и ми се струва, че така е редно и това е достатъчно. ся...той как ползва снимките - не знам. но както и да е - ако авторът му е писал - човешко е да му отговори, а не да му трие коментара и да мълчи...
не знам. така ми се струва.

Дата:   14-02-16 22:11

Не, името на автора го НЯМА при Инджев. А в друга е-медия (даже се сещам, че бяха две) го има и на двете места, а и двете ме попитаха предварително.

Дата:   14-02-16 22:24

ааа, още по-зле за него, явно неправилно съм разбрала...
значи точно в тоз случай - ето на - бих се солидаризирала с автора на снимката.
щото постъпката на инджев е грозна. освен незаконна.

Дата:   14-02-16 23:53

Мога абсолютно да се застъпя за вас camelasign категорично без да си помислям и да чета другите коментари по простата причина, че г-н авторът на Т. Дружба има високо чувство за самоизява в обществото и лична самооценка, с него много трудно се комуникира и лесно се засяга от въпросите защо че се е обърнал на 180 градуса.
Вие трябва да си търсите правата, нямам нищо против просто да го попитам съвсем внимателно дали знае, че ползва еди си коя снимка в неговия блог без разрешение и дали му е направило впечатление, но ще ви помоля да ми пратите инфо.
Има хора, който не осъзнават, но в инерцията си за самоизява забравят някой основни принципи за който претендират, че се борят, крайностите за мен не са препоръчителни, особено съчетани със силен индивидуализъм.

P. S . Моля оставете ми някакво инфо за снимката и вас.

Дата:   15-02-16 00:25

Инфо за снимките дадох на един админ тук, по негова инициатива. Това беше преди една година и макар, че снимките още си седят не искам да се занимавам вече с Инджев. Просто ме е гнус. Дадох го като пример. Сещам се (за да ме обвинят в политическа насоченост на коментара) и че една дама от руския културен център ме изпързаля преди години. Снимах откриване на изложба, занесох снимки (по уговорка трябваше да излизат в някакво печатно издание) и понеже тогава публикувах и в други, знаех че хонорар се плаща след излизане на броя. Та след излизане на броя отивам да потърся хонорар...оказва се че такъв не се предвиждал. а самата дама списвала вестничето. За да не приключваме негативно(защото аз приключвам коментари по темата) с най-добри чуства винаги ще помня Доньо Донев и редакцията на "Тримата глупаци". Тогава нямаше нет и тъй като работех по морето, им пращах стрийт снимки в пощенски плик с предложение за хумористичен текст. Освен, че ми публикуваха всичко, след половин година като се прибирах в София на касата всичко ми се плащаше до стотинка.

Автор: penco   
Дата:   15-02-16 07:01

Инджев реагира само ако някой му напомни за миналото му, което много му се иска да заличи.

Автор: illuminations   
Дата:   15-02-16 10:06

"публикуване на обявление в защита на авторът на снимките в социалните мрежи" ??? [smilie11]

ефекта няма да е по-голям или смислен от "паленето на свещ"

администрацията на сайта, до колкото разбирам, не е пасивна при нарушения.
ако случайно, някой не е доволен и смята че са му засегнати правата по какъвто и да е начин - има адвокати за тази цел.

Дата:   15-02-16 20:42

Напротив,
Ефекът ще е достатъчно голям, тъй като човекът разчита на соц. медии да популяризира творбата си и именно там се гледат нещата включително и от неговите рекламодатели !!! Вие в кой век живеете ?
Това, че българите не са единни, не надигат глас, и не се борят до край е неизменен факт от нашата най-нова история.
Като си казал нещо, трябва до край да го отстояваш, съжалявам, но за откраднати снимки и ползвани по-такъв начин от Иво Инджев, ако е вярно е много срамно за нашата действиелност, още повече за журналист претендиращ за каузи и морални стойности.
А това, че до сега няма официална позиция на фото-форум.нет е много жалко, тъй като губим време да се набираме на клавиатурите си само...
Я да я има една сплотена гилдия, в която да има подкрепа, да се уважава и цени трудът и, пък да видим тогава кой какви снимки ще използва и дали така ще се подиграват с ниски заплащания и прочие!
Но трябват обединени хора зад кауза, а не купчина от надлъгвващи се фотографи и над тях основното печелившо знаме на свадбената фотография.
За съжаление светлината в тунелът е далеч, но това не означава, че не трябва да има ясна и мигновенна позиция.
[smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »