Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръка за покупка на фотоапарат
Автор: IceElementor   
Дата:   08-02-16 20:07

Здравейте,

само да уточня, че нямам опит с фотографията, та преди няколко дена, реших че искам да си взема фотоапарат. Тръгнах да чета разни неща за тях и се спрях на един определен модел който много ми хареса, а именно Samsung nx1 [smitten] и главно заради 4к видео-то. Бързо обаче размислих, защото е малко глупаво като начинаещ да се почва с нещо толкова скъпо.И после видях малкия му брат nx500. Та искам да получа малко информация за него. Всичко което съм гледам като ревюта и sample снимки бяха страхотни (и 4к-то :D), ако някой го е ползвал или знае нещо от кухнята много ще ми помогне дали наистина си заслужава както аз си мисля. Проблемът с nx500 е че го няма никъде в бг (освен от brosbg, който не знам колко са сигурни, защото там моделът е 1000 лева, а от samsung е 800$). Преди малко видях, че в сайта на samsung моделът е с намаление от 300$ до 20ти февруари (http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras/EV-NX500ZBMHUS) или е 500$. Ако си го поръчам от там (не съм сигурен дали изобщо плава до бг) трябва да платя мито и ддс нали? Също малко помощ и за това ми е нужна, за фотоапарати 0% ли е митото или ми е стара информацията? Общо взето това са няколкото въпроса който ме вълнуват и бих се радвал някой да отдели малко време и да ми помогне :). Ако пък моделът не е достатъчно добър или може да предложите добър такъв по принцип си търся фотоапарат до 1000-1200 лева :).

Поздрави и лека вечер.

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръка за покупка на фотоапарат
Автор: axlastro   
Дата:   08-02-16 20:12

Самсунга е много добър, но май ще спират да правят вече фотоапарати, така че не знам доколко е подходящо да се купува нещо тяхно. Иначе е доста напред от повечето безогледалки на други марки. За покупка - ebay.de или ebay.co.uk - праща се до БГ и няма мито и ДДС. Ако не пращат до бГ -има Габко. Успех.

Автор: hrup   
Дата:   08-02-16 20:15

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pdimitrov   
Дата:   08-02-16 20:16

1. Защо държиш да е Samsung?
2. По сайтовете на производителите цените обикновено са МНОГО надути. Пример, за който се сещам на момента, е Сигма.
3. Има 4К и 4К, резолюцията не е всичко. Колкото пъти някой е питал за видео, толкова пъти препоръчаните марки са Панасоник и... забравих втората :D
4. При покупка на относително скъпа електроника според мен е по-добре да се дадат малко повече пари и да е налична гаранцията. Поне от Европа е :)
5. Да, трябва да се плати мито и ДДС за доставки извън ЕС. Нямам идея дали има мито за фотоапаратите. Имай предвид, че ДДС по принцип се плаща и върху доставката.

Публикацията е редактирана (08-02-16 20:17)

Автор: jonkobg   
Дата:   08-02-16 20:25

И аз съм хвърлил око на nx500. Това упражнение с ДДС-то ще ти скъса нервите, освен ако нямаш уникален късмет.
Много зависи какво смяташ да снимаш и доколко е възможно обемиста машинка да бъде често с тебе. Колкото и да са компактни безогледалките, пренасянето им пак е ангажиращо.
Можеш да си вземеш някой компактен с ръчни настройки, за да е постоянно с тебе и да се упражняваш. Лично мнение.

Автор: colorphoto   
Дата:   08-02-16 20:36

Не се захващай със Самсунг,няма да ги бъде май,не са напълно развита система,а и няма вторичен пазар за тази марка.

Сони са най-перспективни за безогледални системи,а ако няма да минаваш на фулфрейм - Фуджи.

Имай предвид че на безогледалните системи цените не са особено изгодни,особено на Фуджи - бутикова марка се явява.

Размисли за ДСЛР......

Публикацията е редактирана (08-02-16 21:03)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »