Автор: IceElementor
Дата: 08-02-16 20:07
Здравейте,
само да уточня, че нямам опит с фотографията, та преди няколко дена, реших че искам да си взема фотоапарат. Тръгнах да чета разни неща за тях и се спрях на един определен модел който много ми хареса, а именно Samsung nx1 и главно заради 4к видео-то. Бързо обаче размислих, защото е малко глупаво като начинаещ да се почва с нещо толкова скъпо.И после видях малкия му брат nx500. Та искам да получа малко информация за него. Всичко което съм гледам като ревюта и sample снимки бяха страхотни (и 4к-то :D), ако някой го е ползвал или знае нещо от кухнята много ще ми помогне дали наистина си заслужава както аз си мисля. Проблемът с nx500 е че го няма никъде в бг (освен от brosbg, който не знам колко са сигурни, защото там моделът е 1000 лева, а от samsung е 800$). Преди малко видях, че в сайта на samsung моделът е с намаление от 300$ до 20ти февруари (http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras/EV-NX500ZBMHUS) или е 500$. Ако си го поръчам от там (не съм сигурен дали изобщо плава до бг) трябва да платя мито и ддс нали? Също малко помощ и за това ми е нужна, за фотоапарати 0% ли е митото или ми е стара информацията? Общо взето това са няколкото въпроса който ме вълнуват и бих се радвал някой да отдели малко време и да ми помогне :). Ако пък моделът не е достатъчно добър или може да предложите добър такъв по принцип си търся фотоапарат до 1000-1200 лева :).
Поздрави и лека вечер.
|
|