Автор: PhotoBo
Дата: 04-02-16 16:16
Винаги съм имал афинитет към фотографията. Още като ученик снимахме в кражока със смени и зенити, само Ч/Б, проявявахме, копирахме... После взех друга лентова пластмасова скина, стопих и пластмасите В бедните студентски години си събрах парички и взях едно дигитално Сasio. Моите колеги с възможности си взимаха Пентакси разни. Последва бригадка в САЩ, от там домъкнах турбо сапунер Canon S3 IS. Още съжалявам, че го продадох после за 300лв., правеше уникални макро (знам, че не е това думата точно) снимки от близо. След това пак заминах за Щатите, тоя път за по-дълго... Бях се опаричил и викам - за друго може да няма, ама поне ще се поглезя в посока хоби. И така първо си взех обектив, исках да снимам макро и да имам най-доброто, съответно Nikkor 105/2.8 VR. Обектива стоеше вкъщи, а тяло не бях избрал. След много четене избрах и първия DSLR Nikon D90 - егати кефа! Чак тогава осъзнах, че съм имал нужда от DSLR много по-рано, просто не съм имал възможности. И от там нататък се започна...някой му викат "краста" - всичко що изкарвах все в обективи смятах
После запонах да сменям и телата и напред и назад вървях, съответно с 2x D80, D70s, D7000, Fuji X-A1, D610, D750... спиране няма, сърби докато не го начешеш
Много от моите приятели ме мислят за луд, вманиачен, налял съм пари в техника, колкото за една нова кола, ама само аз си знам какъв кеф ми доставя и казват, че кефа няма цена - вЕрно е!
На кратко да ти отговоря на въпроса, излиза, че съм сменил техниката при наличието на пари, както вече се спомена в темата. При мен не е било при нужда или някакъв вид ограничаване от нея. Не е хубаво човек да прахосва разбира се, но пък и спестяванията лесно могат да идат по неправилното направление. Аз съм хубав пример за това - попаднах в имотна измама и съм вътрешно с едни 70 хил. лева (да се разбира всичките ми спестявания от добрия ми период на доходност, не че живея на голямо или като баровец..), но не съжалявам за нито един похарчен лев за техника, и това, което ме прави истински щастлив! Та те така те!
|
|