Автор: laplabe
Дата: 14-01-16 23:13
В момента се оглеждам за добър широкоъгълен зуум обектив в диапазона някъде между 16-70мм, за предпочитане е на постоянна бленда 2.8 Възможно по-лек и не претенциозен, ще се разнася из балканите, на дъжд и прахоляк...Ще се използва главно за любителска пейзажна и спортна фотография с кропка Nikon D7000. Разполагам с Никорския 18-105mm и 50mm 1.8f, но ми трябва светлосила и по-качествено изображение в широкия край. Бюджета ми е до към 1000лв, но ако има наистина причина може и да се завиши.
За момента съм се спрял на нестабилизираната версия Tamron SP AF 17-50mm F/2.8 XR Di II LD Aspherical заради добрите отзиви, достъпната цена и преките ми впечатления от марката.Запознат съм с възможните проблеми с бек фокуса, кофти бройки и т.н. ....та си трябва внимателно избиране. Не снимам много видео и по-шумния фокус не ме притеснява. Притеснява ме единствено по-бавния фокус за който прочетох, дали няма да ми докара много брак при спортни фотографии...
Другите възможности, който обмислих, но за сега отпадат са:
Sigma 17-50mm f/2.8
+леко по-бърз фокус спрямо тамрона
-по слаба сглобка, разлуфтване, проблеми с лентовите кабели
Sigma 18-35mm f/1.8
+ много добри светлосила, изображение, автофокус
- тегло и големина
- по-восока цена
- по-тежък и обемист
- идва ми късичък
Гледах, че и Tokina имат някои интересни обективи, но за кропка избора е ограничен, а и информацията е оскъдна.
Отворен съм и към други предложения. Нямам лични впечатления от конкретните обективи и възможно да съм изпаднал в някои заблуди, поправете ме ако е така
|
|