Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ретуширане при мъже и жени
Автор: mro.marvel   
Дата:   21-12-15 15:40

Здрасти,
Искам да попитам кой действия е добре,а съответно и кой-не да се правят при ретуширане на различните полове.
[shtrak] Очевидно е добре да се махат петната и дефектите по кожата и при двата пола.
[shtrak] Контраста на очите също мисля,че е добре да се ползва и при двата пола.
ОК до тук добре,но става сложно...
[shtrak] Омекотяването на кожата очевидно е добре при женския пол,но дали е добре и при мъжете(тъй като се уча на свой портрет и обичам мекичката кожа,така че лицето ми да изглежда сякаш е намазано с кремче,но пък мнението ми често е противоположно на общото,та затова питам [smile] )
[shtrak] Добавяне на контраст на устните-да знам за жени(след като го приложих на своя портрет разбрах как да разменя пола на мъжете [smilie5] ),но мисълта ми е друга-тъй като попринцип се разбира,че моделите са най-малкото с червило,но ако снимам момиче без червило добре ли ще е да ползвам тази опция или не??
Благодаря предварително [thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Ретуширане при мъже и жени
Автор: J0R0   
Дата:   21-12-15 15:56

Ако търсиш общ алгоритъм, то давай направо с Portrait Profesional. Женските лица - ей така, пък мъжките - по-иначе.
И малко донастройки после :)

Според мен, всяко лице е уникално и трябва да се гледа само за себе си, а не да се напъхва в общ калъп. На едни лица отива по-засилен контраст, на други по-нисък, на един му отиват бръчки и белези, на друг - хич. Цветът на косата, тена и т.н. би трябвало да се коригират според общата цветност и фона на кадъра и т.н.
Изобщо, колкото повече бягаш от обобщенията, толкова по-добре.
Така поне аз мисля, де.

Автор: axlastro   
Дата:   21-12-15 18:45

JORO [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: pepi34   
Дата:   21-12-15 20:43

Баси, до къде стигнахме.........
Абе хора има си курсове за тая работа. Както казва Жоро всичко е индивидуално.

Автор: Dr.Strangelove   
Дата:   22-12-15 11:06

Имало си куросве бе хора бе. [smilie5]

Автор: Краси-Чочева   
Дата:   22-12-15 11:13

Какво "баси"? Това е форум за фотография все пак. Ако някой пита за обработка, винаги бива оплют.

Моят съвет е, ако имаш два модела - мъж и жена - и ретушираш лицето на жената, да ретушираш и лицето на мъжа - поне да му махнеш пъпките. Защото иначе става грозно. А дали и колко да му излъскаш кожата вече си е въпрос на вкус. На мъжете повече им отиват бръчки - не ги е срам!

Публикацията е редактирана (22-12-15 11:14)

Автор: iliyanb   
Дата:   22-12-15 11:19

Има си курсове? А къде има курсове дето учат на фотография? Ретуша да е проблема... Успешни курсове, минавате 2-3 и хоп та шляп! Pepi34, докъде стигнахме вярно във фотографски форум, който трябва да има някакви други цели освен същинските, които са великаните да изпъкват словесно? Добър си и не даваш безплатни съвети? Пращаш хората по курсове. Къде преподаваш да извием опашка?
Пусни малко гювеч поне с някое безплатно съветче...

Публикацията е редактирана (22-12-15 11:20)

Автор: iasen2   
Дата:   22-12-15 11:35

Моя съвет е да почнеш да мислиш първо как се снимат мъже и жени , и после да мислиш за ретуша :)

Лично според мен мъже се снимат много по трудно, но след това намесата при обработка трябва да е много по малко

Автор: GenaDP   
Дата:   22-12-15 11:37

А травестити как се снимат - като мъже, или като жени?

Автор: atrifonov   
Дата:   22-12-15 11:40

по- скоро въпроса GenaDP е как се обработват травестити[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: nsirakov   
Дата:   22-12-15 11:43

atrifonov написа:

> по- скоро въпроса GenaDP е как се
> обработват травестити[smilie18] [smilie18]
> [smilie18]

Е как? С гостерицата по задника, докато им го избиеш от главата :)

Автор: e-mil   
Дата:   22-12-15 11:49

Проблемът не е в даването на безплатни съвети, а в това, че няма прости отговори, както вече каза Жоро. Тук не става дума за занаят и няколко готови формули, а за концептуално мислене. Трябва да изпишеш половин книга преди питащият да започне мъничко да поглежда с други очи на снимките си. А аз от опит ще ви кажа, че като пишеш твърде дълго във форум спират да те четат някъде след втория-третия пасаж.

Да, за модната фотография си има курсове и уъркшопове с майстори. Те ще дадат готови съвети кое се предпочита от издателите в индустрията и кое не.
Ако пък става дума за художествена фотография то се иска много гледане и много експериментиране, докато се избистри някакъв собствен поглед. Авторът очевидно още се бои да не сбърка и иска да се приравни с общото мнение. А за тая работа няма цяр. При всяко положение ще е добре да мине курс, защото там поне ще има личен контакт с обществото.

Пробвай да намериш тази книга при антикварите!

http://alba-books.com/alba-books/image/cache/data/books/book_10191-600x600.jpg

Тя е за композиция, но може и тук да ти свърши работа. Преведи си я като "Пъпка и бръчка в равнината" и чети! Няма готови съвети, но помага в мисленето.

Автор: roumen6   
Дата:   22-12-15 14:11

за курс по фотография - препоръчвам Основен курс по фотография с Георги Неделчев

след което трябва един основен по ФотоШоп и тогава портрети и ненамсиквоси

Дата:   22-12-15 14:28

iliyanb написа:

> Има си курсове? А къде има курсове
> дето учат на фотография? Ретуша да
> е проблема... Успешни курсове,
> минавате 2-3 и хоп та шляп! Pepi34,
> докъде стигнахме вярно във
> фотографски форум, който трябва да
> има някакви други цели освен
> същинските, които са великаните да
> изпъкват словесно? Добър си и не
> даваш безплатни съвети? Пращаш
> хората по курсове. Къде преподаваш
> да извием опашка?
> Пусни малко гювеч поне с някое
> безплатно съветче...
>

>
> Публикацията е редактирана (22-12-15
> 11:20)

Както писах и в една от предните теми, ще напиша отново и дано го прочетете между редовете, тоест дано си размърдате мозъка докато четете

Напоследък имам проблем с един от моите родители. Скъсах се от ходене по доктори и мисля да си сменям професията. По две причини - 1. Аз снимам на около 80-100лв на час (в което влиза и постпродукцията), а за преглед ми взимат 70лв за 15мин( без постподукция)
2.Не ми вършат никаква работа, та затова е добре аз да се науча да си я върша сам.
А сега на въпроса. Налага се на моя родител да му бъде направена една операция, трябва да му бъде отстранен един бъбрек. Това ще ми струва 1200лв, които смятам да икономисам, а и не съм сигурен доколко ще е свършена работата. Та си мисля, дали някой може да ми даде съвет тук как става тая операция? По кратичко ако може и без да ме карате да уча за доктор, щото нямам излишни 6г. а и дотогава въпросния родител може и да не ме дочака :)

iliyanb в тоя форум има доста доктори, даже аз познавам няколко. Ти как мислиш, дали може да ми отговори някой тук в един пост?

Така и аз ви казвам. И на автора и на теб и на Краси Чочева и на всички останали. Повечето въпроси на които ви се присмиваме и не ви даваме отговор са от тоя тип. Нищо съществено не може да ви се отговори тук във форума, само може да си чешем езиците и да го обърнем на еро чат. Трябва си курсове. Сериозни. А преди ретуша, трябва и да се научите да синмате. Което пак няма да стане тук. Тук може да ви честитя настъпващите коледни и новогодишни празници, а днес мога да ви честитя и Новата Българска 7520г. от сътворението на света, по най-стария (българския каменен) календар, за която повечето не сте и чували предполагам :( .И тази година започва точно днес, в деня на зимното слънцестоене.

Дата:   22-12-15 14:33

pepi34, продукцията ти и за секунда не представлява интерес за мен. Благодаря ти за ценните съвети и непътствия. Предпочитам да се уча от майстори, не от занаятчии. Времето ми е ценно. Весели празници!

Дата:   22-12-15 14:44

Къде преподаваш
> да извием опашка?
от предния пост - никъде не преподавам. Ако имаш желание що ти не обясниш на автора на темата, виждам че не си начинаещ и имаш съответните познания :)
Ако е толкова ценно времето ти, едва ли ще се разписваш в подобни почти безмислени теми :)

Весели празници и от мен.

Дата:   22-12-15 14:47

Каквото има да се обясни, е обяснено в първия пост след питането. Другото нататък е повдигане на пръсти.

Автор: tattoos   
Дата:   29-12-15 00:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: RAD_ATAN   
Дата:   29-12-15 10:14

mro.marvel ето ти сайта на един фотограф от братска Русия

http://eugenekartashov.com/index.php

Много можеш да научиш от него и уроците му за ретуш. В глобалната мрежа се намират и всичките му DVD, който е пуснал по въпроса със снимане и ретуширане и други материали свързани с фотографията.
Погледни линка, който ти изпращам, като последните му две публикации са свързани изцяло с ретуширане.

Автор: batsali   
Дата:   30-12-15 01:42

Намерих книгата.

http://philologos.narod.ru/kandinsky/kandinsky-pl.htm

Автор: Bess_bg   
Дата:   30-12-15 20:50

Ей, batsali, благодаря за споделянето :)

Автор: my.point.of.view   
Дата:   30-12-15 23:57

Извинявай, забравих днес да ти благодаря.
Зачетох се и ... онемях : )

Автор: Evolve   
Дата:   31-12-15 16:43

pepi34 написа:

> Баси, до къде стигнахме.........
> Абе хора има си курсове за тая
> работа. Както казва Жоро всичко е
> индивидуално.

https://photo-forum.net/static/site_pics/161/p_1263002756_1.jpg

Посети един такъв,че като гледам ще ти е полза [shtrak] [thankyou] [smilie5] [smilie10]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: