Автор: deasly
Дата: 10-11-15 14:36
Здравейте,
При последното пътуване, ми се появи проблем с фотоапарата и вече на практика е неизползваем. Ще отида и до сервиз, но бих искал да коментирам с вас дали това е често срещан проблем (btw това ми е първи проблем с камерата от 3 години насам) и от какво може да е породен.
След като направих последната, засега, снимка с фотоапарата и го изключих, при следващото включване на дисплея стоеше надписа BUSY. Изключих и пак включих, продължаваше проблема. Махнах всички възможни аксесоари от фотоапарата (карта памет, батерия, обектив), оставих го дълго време така, включих го - продължаваше проблема. Впоследствие и надписа на дисплея изчезна - остана само черен екран, но като погледна през обектива при включен фотоапарат, отново пишеше BUSY.
Рових доста из нета и това, което намерих е, че вероятно става въпрос за проблем със слота за мемори картата. В което намерих логика, тъй като пуснах апарата на няколко пъти без карта и си работеше, просто не правеше снимки (NO MEMORY CARD), но имах достъп до всички менюта и не виждах проблем. Пробвах с други карти, предположих, че моята е проблемна, но няма промяна.
В някои упътвания, които четох, дават описание, че проблема с BUSY означавал, че картата не е готова и трябва да си купя по-бърза. А тази не е бавна (6), работи на всички други устройства, записвам без проблем HD клипчета и не мисля, че е от нея. Още повече, като пробвах с други карти, проблема си оставаше.
На някой случвало ли се е нещо подобно? Възможно ли е самия слот за мемори картата да е повреден (и как така изведнъж просто ще откаже?) или проблема е по-сериозен? Апаратът няма гаранция, затова не съм и търсил Канон, по-скоро към някакъв специализиран сервиз за фототехника ще се насоча. Бихте ли ми препоръчали някакъв такъв сервиз със специалисти? Може би има много, но всичко съм си купувал по интернет и досега не ми се е налагало да се интересувам.
|
|